Skip to main content
Vesti

Promocija volonterizma

Piše: 08.08.2014april 30th, 2018Nema komentara

Predstavnici EXIT Fondacije predstavili su prednosti i značaj volonterizma na konferenciji “Neformalno obrazovanje i volonterizam u Srbiji” koja je održana uoči otvaranja LOVE FEST, muzičkog festivala u Vrnjačkoj Banji.
Glavnii ciljevi EXIT Fondacije su razvijanje svesti o društvenoj odgovornosti mladih i razvoj mladih, brendiranje destinacija i kreativne industrije.

– Volonterizam je jedan od bitnijih segmenata u razvoju svesti i društvene odgovornosti kod mladih, a EXIT Festival je od 2010. godine pružio šansu mladima da volontiraju i steknu nova radna iskustva u više različitih oblasti organizacije događaja – izjavila je Aleksandra Santovac, koordinator volontera u EXIT timu.

Nenad Krivokuća, tim lider sektora marketing EXIT-a, kroz svoj primer volontiranja na EXIT festivalu ranijih godina, istakao je veliki broj pozitivnih strana volontiranja, posebno mogućnost napredovanja i veliki značaj i komparativnu prednost kandidata koji imaju u svojoj biografiji volonterski rad pri konkurisanju za određena radna mesta.

Veliki broj mladih posetioca konferencije izrazio je, kroz interaktivno učestvovanje u panel diskusiji, interesovanje i želju za povezivanje sa EXIT Fondacijom radi promovisanja volonterizma i rada sa mladima, jer smatraju da je EXIT pravi primer promovisanja društvenih vrednosti mladih.

U organizaciji najboljeg evropskog muzičkog festivala – EXIT-a ove godine je učestvovalo oko 500 volontera, a u protekle četiri godine kroz takvo angažovanje više od 4.000 mladih volontera iz zemlje i okruženja steklo je nova radna iskustva.