Skip to main content

Šta je EXIT Fondacija?

EXIT fondacija je deo tima EXIT festivala koji se bavi društvenim aktivizmom. EXIT je muzički festival koji je nastao kao posledica društvenog aktivizma mladih, te je on duša samog festivala koju osnivači EXIT-a nikada ne odvajaju od muzičkog spektakla.

Čime se bavi EXIT Fondacija?

Koristeći snagu brenda EXIT, misija EXIT fondacije je da pozicionira sebe kao lidera u mobilisanju javnog mnjenja i donosioca odluka u oblasti razvoja mladih i promocije mira, kreativnih industrija, zaštite životne sredine i brendiranja destinacija.

Posle više od decenije kontinuiranog razvoja, kao jedan od najznačajnijih svetskih muzičkih festivala, EXIT snagom izgrađenog brenda pozicionirao se kao lider u mobilisanju javnog mnjenja i donosioca odluka u oblasti razvoja mladih.

Od 2013. godine stekli su se uslovi da se započne sa jasno definisanim, programskim i dugoročno fokusuranim bavljenjem društvenim delovanjem, vezanim za povezivanje i razvoj mladih i promocija mira, unapređenje kreativnih industrija, zaštitu životne sredine i brendiranje destinacija.

Kao rezultat posvećenog aktivizma i kontinuiranog rada, sa više od 1000 aktivnosti, akcija, kampanja i projekata, simbolički vrhunac društveno odgovornog delovanja predstavlja izbor i proglašenje Grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. i prestižna titula za Omladinsku prestonicu Evrope 2019, zahvaljujući inicijativi i radu EXIT fondacije, udružujući više od 100 omladinskih organizacija iz cele zemlje na ovom projektu.

Misija i vizija fondacije

Naša MISIJA je da iniciramo pozitivne društvene promene i ubrzamo evoluciju ljudske svesti koristeći kreativne industrije, vrhunske globalne umetničke, obrazovne i humanitarne događaje, kao put za prenošenje poruke ljubavi i slobode čitavoj planeti.

A sve ovo u cilju ispunjenja naše VIZIJE – Čovečanstvo i Zemlja u harmoniji, kako na lokalnom i regionalnom, tako i na globalnom nivou.