Skip to main content
Vesti

Mladi volonteri ponovo u humanitarnoj akciji

Piše: 31.10.2014april 30th, 2018Nema komentara

Exit Fondacija i Udruženje „Futoški kupus“ donirali su ove nedelje pet tona futoškog kupusa Crvenom krstu za potrebe narodnih kuhinja. Donacija je nastala kao rezultat FORA – Futoška ORA, tj. radne akcije u kojoj su 100 mladih volontera sadili kupus, koji je sada doniran u humanitarne svrhe.

Od kupusa koji je izrastao na parceli, koju su sadili omladinci na Futoškoj omladinskoj radnoj akciji FORA 2014, doniran je futoški kupus i za Dom za decu u Veterniku, akciju „Lakše đačke torbe“ Osnovnoj školi „Miroslav Antić“, Crvenom krstu Vojvodine, kao i organizatorima tradicionalne manifestacije „Futoška kupusijada“. Početkom novembra kupus će biti isporučen i Dečijem selu u Sremskoj Kamenici. Prema rečima Gorana Puače iz Udruženja „Futoški kupus“ ukupno je donirano ili će tek biti isporučeno više od 10 tona kupusa.

EXIT Festival i EXIT Fondacija su, u okviru programa Youth Heroes 100 mladih volontera, koji su sadili kupus, ugostili na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom najboljeg evropskog festivala – EXIT 2014.

Celu akciju, koja je realizovana u okviru EXIT AID projekta, pomogli su i Crveni krst Vojvodine, Kancelarija Vlade Srbije za obnovu polavljenih područija i novosadska agencija „Headmade“.