Youth Heroes

EXIT fondacija u saradnji sa kompanijom NIS od 2013. Sprovodi višegodišnju kampanju „Youth Heroes“ sa ciljem promocije pozitivnih uzora mladima u Srbiji. Od 2015. godine ustanovljeno je nacionalno priznanje „Youth Heroes” koje se svečano dodeljuje najboljim mladim ljudima iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti.

Želja EXIT-a bila je da se mladi heroji u Srbiji izvuku iz anonimnosti, predstave javnosti i promovišu kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za cele generacije. To su svi oni mladi ljudi koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i pokreću uspešne kompanije, a opet su nedovoljno vidljivi.

Vizija projekta je da ovi mladi heroji budu uzori i ambasadori svoje generacije, kao i svih nas. Rezultat višegodišnjeg projekta „Youth Heroes“ i njegove aktivne promocije pozitivnih uzora mladima, jeste da stimuliše dolazeće generacije da aktivno učestvuju u društvu koje vrednuje znanje, kreativnost i rad.

Poseti sajt