Skip to main content
Vesti

Festival LETO U OBRENOVCU

Piše: 08.08.2014april 30th, 2018Nema komentara

Festival je pokrenut sa idejom da građanima Obrenovca, koji nisu u mogućnosti da priušte odmor zbog poplava koje su ih zadesile i rekonstrukcije koja sledi, pruži besplatan kulturni i muzički sadržaj. Punu podršku Festivalu LETO U OBRENOVCU dao je najbolji evropski muzički festival – EXIT.

Festival LETO U OBRENOVCU održava se od 9. do 13. avgusta, na platou ispred Doma kulture. Svečano će biti otvoren predstavom „Muškarčine“ i žurkom uz DJ Vladu Obradovića (Wanton Grooves). Tokom Festivala nastupiće, između ostalih i Sevdah Baby i Prti Bee Gee, a posetioci će moći da učestvuju i u raznovrsnom kulturnom i zabavnom programu, kao i u obeležavanju Međunarodnog dana mladih. Tokom Festivala održava se i volonterski kamp u Obrenovcu u kome učestvuju nladi iz cele Srbije i inostranstva koji će pomagati u obnovi Obrenovca.

Festival LETO U OBRENOVCU organizuju Udurženje Građanske inicijative sa Opštinom Obrenovac, Fondacijom za mlade Obrenovca i Ministarstvom omladine i sporta, a punu podršku daje i EXIT Fondacija.
Ideja je da mladi iz Obrenovca dobiju kulturni i zabavni program, koji bi bio besplatan, jer većina njih nije u mogucnosti da negde putuje tokom leta. Na Festival su pozvani i mladi iz drugih krajeva Srbije kako bi zajedno sa vršnjacima iz Obrenovca uticali da se menja slika o tom gradu koji je pretrpeo ogromnu štetu tokom majskih poplava.