Kandidatura za OPENS

Kandidatura za OPENS

EXIT fondacija inicirala je i vodila proces kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine i dovela Novi Sad do samog finala, dok su omladinske organizacije Novog Sada nastavile započet proces i vodeći kandidaturuza 2019. Godinu donele Novosađanima pobedu.

Kandidatura Grada Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019 je bila svojevrsni poziv mladima da se aktivno uključe u sopstveni razvoj i izgradnju sopstvene nezavisnosti, a zato je moto kandidature bio „ Novi Sad – Otvara vrata “.

Posvećen aktivizam i kontinuiran rad, nakon četiri godine, sa više od 500 aktivnosti, akcija, kampanja i projekata doneo je Novom Sadu titulu Omladinske prestonice Evrope.

Ova titula se dodeljuje Evropskom gradu na period od godinu dana, a u toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i programe razvoja za mlade. Novi Sad je ovu titulu dobio iz drugog pokušaja, a godinu dana ranije ušao je u finale izbora.

Poseti sajt