Skip to main content
Vesti

EXIT promoviše trajne vrednosti

Piše: 13.07.2014april 30th, 2018Nema komentara

EXIT Fondacija, kao noseći stub društveno odgovorne dimenzije EXIT brenda, pokreće projekat EXIT4LIFE sa ciljem da mobiliše mlade u pravcu prihvatanja i razumevanja sopstvene odgovornosti na temu zdravlja, zdravih životnih navika i zdravih životnih izbora.

Pitanje zdravlja i zdravog života u modernom vremenu više nije problem o kojem bi trebalo da razimšljaju samo stariji, to je sada jedno od glavnih problema koje je usko povezano sa razvojem mladih koje, pored kreativnih industrija i brendiranja destinacija, predstavlja jedan od tri stuba na kojima se zasniva aktivnost EXIT fondacije.

Nemanja Milenković iz EXIT fondacije naglasio je da je primarna aktivnost EXIT festivala, koji je nastao kao društveno odgovorna akcija mladih, kreativnih ljudi, promocija vrednosti koje traju.
– Kao što je pre 15 godina takozvani „nulti“ EXIT uspeo da pokrene mlade na društvenu odgvornost i aktivizam neophodan u tom trenutku, nadam se da će ova prva konferencija EXIT4LIFE biti „nulti“ korak na promociji života i zdravlja, u najpozitivnijem značenju tih pojmova, među mladim ljudima – najavio je Milenković.

Današnjoj prvoj konferenciji EXIT4LIFE, održanoj u okviru projekta AGORA u Galeriji Matice srpske, svoja iskustva i savete prisutnim studentima i poseticima ovogodišnjeg EXIT festivala preneli su Nenad Borovčanin, državni sekretar u ministarstvu za sport i omladinu, nekadašnji evropski šampion u boksu, Lazar Trifunović, lekar i homeopata, Tatjana Vehovec, glumica i teatrolog poznatija po svom blogu Mooshema, Otac Selimir Vagić, diplomac režije u Njujorku a sada svštenik – duhovni otac u Vojsci Srbije, Dragana Marjanović, diplomirani arhitekta, master zemljane arhitekture, koja je izgradila „zdravu“ kuću od zemljanih cigala u Mošorinu i Jasmina Aleksandrov, bivša profesionalna košrakašica, diplomirala političke nauke na Univerzitetu Kolarado, sada urban fitness instruktor.

Tokom panel diskusije zauzet je holistički koncept zdravlja, kao sveobuhvatan. Predočeno je da zdravlje i zdrav život zavise od fizičkog, mentalnog, duhovnog i socijalnog faktora koji zajedno obezbeđuju kvalitetniji život. Sport, odnosno fizička aktivnost, zdrava ishrana, higijena, vera, želja, istrajnost, povratak nekadašnjim vrednostima, edukacija… sve su to osnove koje bi morale da budu usvojene i osvojene od mladih generacija kao ključ za izgradnju budućeg zdravog života.

Premijerno izdanje EXIT4LIFE u vreme EXIT festivala ogledalo se i u mutimedijalnoj izložbi radova grupe dizajnera na temu zdravlja i savremenog društva, a u saradnji sa ART ECO marketom obezbeđena je specijalna ponuda organskih i eco proizvoda u okviru EXIT Foodland-a. Ujedno, svako jutro u EXIT kampu održavane su vežbe i demonstracije urbanog fitnesa.