Skip to main content
Vesti

Exitova povorka ljubavi i prijateljstva krenula iz Novog Sada u Umag

Piše: 22.05.2017januar 18th, 2018Nema komentara

Uoči Sea Star festivala koji EXIT Tim ovog maja po prvi put pokreće u Umagu, danas je ispred Gradske kuće u Novom Sadu krenula velika biciklistička povorka prijateljstva i ljubavi. Vožnja je humanitarnog karaktera, a akciju je inicirala EXIT fondacija u cilju promovisanja regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.

Za svaki kilometar koji će biciklisti preći od Novog Sada do Umaga, sponzori će donirati određenu sumu novca u cilju nabavke radiološkog aparata za Dom Zdravlja u Umagu.

– Drago nam je što iz Novog Sada u Umag uz magičnu Exitovu festivalsku iskru koja će pokrenuti prvi Sea Star festival, prenosimo i poruku humanosti i regionalne saradnje. Ovo nije samo novi deo Exitove Avanture, nego i proširenje našeg društvenog delovanja, iz kog je sam festival nastao – istakao je Jovan Simić, koordinator humanitarnih aktivnosti EXIT fondacije.

Biciklisti iz kluba Invictabike iz Novog Sada će u Umag stići na dan otvaranja festivala Sea Star, 25. maja. Njima će se na ovoj ruti pridružiti i njihove hrvatske kolege, dok će povorku podržati i drugi sportisti iznenađenja. Sa početne tačke ovog puta biciklisti su poneli i Exitovu zastavu na kojoj se nalazi znak mira u obliku srca, kao jedinstveni simbol ove akcije. Među rekvizitima je i vaterpolo lopta, koja će biti ključna za spektakularno otvaranje festivala. Neposredno pred polazak, podršku akciji u ime grada Novog Sada, pružio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević.

– Ideja za ovu akciju potekla je iz Exita, a o značaju tog festivala najrečitije govori činjenica da, iako je njegova matica u Novom Sadu, u regionu postoji veliki interes da se baš u okviru Exita organizuju i drugi muzički festivali – rekao je Kružević.

Na ruti dugoj 660km, biciklisti će iz Novog Sada preneti poruke ljubavi i prijateljstva i to kroz Bačku Palanku, Vukovar, Vinkovce, Slavonski Brod, Novu Gradišku, Novsku, Sisak, Veliku Goricu, Jastrebarsko, Karlovac, Vrbovsko, Delnice, Rijeku i Buzet, da bi svoju humanu misiju završili u Umagu. Ovo je samo jedan od koraka u povezivanju država na Balkanu, sa težnjom da projekat „Tiha balkanska većina“, kom je glavni cilj postizanje stabilnosti u regionu, odjekne što jače.

Nakon što je Exit 2014.godine produžio četvorodnevni spektakl i preneo najbolje muzičke vibracije sa Dunava na plažu Jaz u Crnoj Gori, ove godine talasi sa Sea Dance festivala dolaze i do Istre! Exitova avantura sa lajtmotivom obeležavanja 50 godina od čuvenog „Leta ljubavi“, čije su osnovne poruke bile ljubav, mir i tolerancija, ove godine prvi put počinje festivalom Sea Star u Umagu, koji će bit održan u kompleksu Stella Maris u Umagu od 25. do 28. maja.