Skip to main content
Vesti

Predsednik UO Exit fondacije na čelu Grupacije organizatora događaja

Piše: 30.05.2017januar 18th, 2018Nema komentara

Grupacija organizatora događaja Udruženja za turizam Privredne komore Srbije izabrala je novo predsedništvo, a za predsednika Grupacije imenovan je Ivan Petrović, predsednik UO Exit fondacije.

Novoizabrani predsednik Grupacije Ivan Petrović ističe da se bolje pozicioniranje destinacije Srbije na svetskom turističkom tržištu može ostvariti ukoliko se poveća broj događaja, podigne kvalitet mnogih i bolje iskoristi kulturno nasleđe, kako materijalno tako i nematerijalno.

– Kroz Grupaciju želimo da ostvarimo sinergiju kreativne industrije i turističke ponude, u skladu sa UNESCO Strategijom kreativnog turizma kao turističkog proizvoda od posebnog značaja za razvoj turizma – izjavio je Petrović.

Predsednik Grupacije organizatora događaja Udruženja za turizam PKS najavio je i da će podizanje svesti u javnosti, institucijama i privredi o efektima i uticaju manifestacija na prihode, kao i pozicioniranje i brendiranje Srbije biti neke od glavnih aktivnosti Grupacije u narednom periodu.

Pored predsednika, Grupacija organizatora događaja Udruženja za turizam PKS dobila je i novog zamenika predsednika. Ta funkcija poverena je Nikoli Andriću, rukovodiocu Službe organizacije projekata Beogradskog sajma.