Skip to main content
Vesti

Izložba „20 godina EXIT aktivizma“ na otvaranju tuzlanskog arTZ festival

Piše: 22.05.2017januar 18th, 2018Nema komentara

Četvrti po redu Festival savremene umetnosti arTz održat će se od 27. do 30. juna u Tuzli, a ovogodišnji moto je “Budi slobodan“.

Na otvaranju festivala biće upriličena izložba „20 godina EXIT aktivizma“ koju će  Festival savremene umjetnosti arTz realizovati u saradnji sa EXIT festivalom & EXIT Fondacijom iz Novog Sada.

EXIT 20 godina AKTIVIZMA – 03022017 – Publikacija

Posetioci ovogodišnjeg arTz Festivala imaće priliku da uživaju u raznovrsnom programu prilagođenom svim uzrastima, a festivalski programi će se održavati u pet festivalskih zona i to: Teatar zona, Film & video zona, Visual arts zona, Open air music zona i Edu zona.

Četvrti arTz Festival biće otvoren izložbom najznačajnijih dela Vincenta van Gogha, koja posle Novog Sada i Beograda stiže u BiH.Organizatori, između ostalog, izdvajaju i balkansku premijeru dokumentarnog filma „Van Gogh – A new way of seeing“ reditelja Davida Bickerstaffa i producenta Philla Grabskog (UK).

Tokom arTz Festival biće priređena predstava Kultur Kraas festivala Hamburg „Portrait Explosiv“ (DE), režisera Branka Šimića – koja se realizuje u partnerstvu sa Ambasadom Republike Njemačke u BiH, a publika će moći da pogleda i BAFTA filmove, čije se prikazivanje realizuje u partnerstvu sa British Council BiH. Za najmlađe posetioce pripremljene su glumačke radionice za decu „Češka bajka“ koje su produkt saradnje arTz Festivala i Ambasade Republike Češke u BiH.

Artz Produkcija Tuzla priprema i premijeru predstave „Tragovi“ prilagođene osobama sa smetnjama u razvoju, kao i dokumentarni film režisera Damira Pirića „Najgori na svijetu“. Filmski masterclas za studente dramskih akademija, ali i sve ljubitelje sedme umetnosti održaće etablirani stručnjaci iz oblasti filma tokom sva četiri festivalska dana, u okviru Erazmo edu zone. U sklopu iste zone biće upriličene savremene pozorišne radionice koje će voditi stručnjaci iz Nemačke sa Kultur Kraas Festivala (Hamburg, DE).

Kompletan program 4. festivala savremene umetnosti arTz možete pronaći na zvaničnoj web stranici Festivala i Facebook eventu.