Skip to main content
Vesti

EXIT tim sa rekordnih osam nominacija dočekuje Evropske festivalske nagrade!

Piše: 13.11.2018novembar 20th, 2018Nema komentara

EXIT, aktuelni nosilac titule Najboljeg velikog evropskog festivala, u 2018. godini pokrenuo je svoj dosad najveći festivalski poduhvat, pod nazivom EXIT Freedom, od pet festivala u pet različitih država koji su zajedno okupili preko 330.000 ljudi! Izašla je i lista nominovanih za ovogodišnje Evropske festivalske nagrade (EFA), a Exitovi festivali u zbiru imaju rekordnih osam nominacija. Vrtoglav broj nominacija utoliko je značajniji jer su u konkurenciji svi festivali osim samog Exita, dvostrukog osvajača najprestižnije festivalske nagrade, koji po propozicijama takmičenja ove godine mora da pauzira i pruži šansu drugim festivalima da osvoje šampionsku titulu! Izuzetno veliki broj nominacija daje veliku šansu da se neki od festivala u organizaciji Exita i ove godine nađe na tronu Evrope, što je već jednom uspelo Sea Dance festivalu koji je 2014. godine proglašen za najbolji evropski festival do 40.000 posetilaca.

Pored tri nominacije za novog člana Exitove festivalske porodice, Festival 84, za najbolji festival do 10.000 posetilaca, najbolji novi i najbolji festival na zatvorenom prostoru, u trci za nagradu „Najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno“ učestvuju čak tri festivala u organizaciji EXIT tima, istarski Sea Star festival, budvanski Sea Dance, rumunski Revolution, ali i gruzijski Echowaves powered by EXIT, a koji je takođe u konkurenciji sa Festivalom 84 za najbolji novi festival. EXIT će na EFA dodeli da učestvuje i u najmanje dve specijalne kategorije, za koje ne glasa festivalska publika, „Take a Stand“ za društveni aktivizam, te „Brand Activation Award“, za najbolju korporativnu aktivaciju na festivalu. Interesantno je i da su pank zvezde Idles, koji su osvojili ovogodišnju publiku EXIT festivala, ali i publiku širom sveta, nominovani za najbolje nove izvođače na evropskoj festivalskoj sceni u 2018. godini!

Glasanje za Evropske festivalske nagrade počelo je u četvrtak i trajaće do 30. novembra. Glasa se putem ovog linka izborom za Sea Star, Sea Dance, Revolution ili Echowaves u kategoriji “Best Medium-Sized Festival”, te za Festival 84 u „Best New Festival“, „Best Small Festival“ i „Best Indoor Festival“ kategoriji.

Uz glasove stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, glasovi publike širom sveta odlučiće o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata. Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 16. januara 2019.