Skip to main content
Vesti

Davos za dvadesetpetogodišnjake

Piše: 11.07.2014april 30th, 2018Nema komentara

Svetski samit „Jedan svet mladih“ (One Young World) je, po broju zemalja koje učestvuju, najveći događaj nakon Olimpijskih igara.  U oktobru 2013. godine je 1200 ljudi iz 190 zemalja slušalo plenarna predavanja i počelo konkretno da rešava globalne probleme za mlade koji se tiču prava na obrazovanje, smanjenja nezaposlenosti, siromaštva i negativnih efekata klimatskih promena, poboljšanja ljudskih prava, posebno u oblasti rodne ravnopravnosti, kao i srodnih važnih tema. Samit „Jedan svet mladih“ je po kvalitetu mladih kandidata i savetnika zamišljen kao „Davos za dvadesetpetogodišnjake“.

Zahvaljujući podršci EXIT Fondacije, pojedinaca i drugih kompanija Milena Milićević, predavač na Fakultetu za inženjerski menadžment, predstavljala je Srbiju na Samitu u Johanesburgu, koja će biti i glavni organizator samita „Jedan svet mladih“ u okviru AGORE.

Od februara 2014. godine svi učesnici samita „Jedan svet mladih“ dobili su ambasadora-koordinatora za svoj region, a Milena Milićević je, zahvaljujući podršci kolega za predložene projekte, postala jedan od dvadeset dva ambasadora-koordinatora na svetskom nivou. Ona je do 2015. zadužena kako za projekte u 18 zemalja u regionu „Evropa 3“, tako i za povezivanje učesnika sa organizatorima samita „Jedan svet mladih“.
Samit će se održati na Fakultetu za menadžment – FAM u Sremskim karlovcima, u subotu, 12. jula.