Skip to main content
Vesti

Exit fondacija podržala kampanju „#MladostNeLudost“

Piše: 03.07.2014april 30th, 2018Nema komentara

Exit fondacije podržala je danas početak kampanje „Mladost, ne ludost“ (#MladostNeLudost), u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Ministarstvom omladine i sporta, a koja za cilj ima povećanje bezbednosti mladih u saobraćaju.

Tokom kampanje, na svim srpskim medijima biće emotivana dva radio i tv spota sa ciljem da se skrene pažnja široj javnosti o pitanju bezbednosti i odgovornosti u saobraćaju.

Prvi „MNEL“ događaj biće upravo „Bezbedna zona“ na predstojećem EXIT festivalu.

„U okviru EXIT festivala promovisaćemo Bezbednu zonu koja će na kreativan način pozitivno uticati na ponašanje posetioca u saobraćaju. Prikazivaćemo spot na video bimovima i promovisati akciju kod ljubitelja festivala. Naš glavni zadatak je da ove poruke učinimo prijemčljivim za mlade, jer oni više veruju svojim vršnjacima, a Exit festival, svi znamo, jeste upravo centralni događaj za mlade u našoj zemlji, ali i regionu“ – rekao je direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić upozorio je na konferenciji za medije u prostorijama Kancelarije za mlade u Beogradu da u Srbiji u proseku nedeljno pogine troje mladih, a više od 100 bude povređeno.

On je apelovao na sve da udruže snage, kako bi se kroz edukaciju i efikasnije sankcije, pobedila ova porazna statistika.

„Bezbednost mladih je, pored zapošljavanja, ključni problem našeg drušstva. I jedno i drugo zahtevaju multisektorski pristup i Ministarstvo omladine i sporta će kroz sve raspoložive resurse raditi na tome da pobedimo ovu lošu statistiku. Kod bezbednosti u saobraćaju bitne su dve dimenzije – edukacija i sankcije“, rekao je Udovičić.

On je podvukao da sankcije moraju biti efikasnije, a edukacija svakodnevna i konstantna, od vrtića do fakulteta.

Prema njegovim rečima, bezbednost mladih, ali i svih ostalih učesnika u saobraćaju, mora biti dominantna tema u medijima i u obrazovanju.