Skip to main content
Vesti

Novi Sad – centar okupljanja mladih iz celog sveta

Piše: 04.07.2014april 30th, 2018Nema komentara

Treći Regionalni sajam omladinskog turizma – YOUTH FAIR biće održan 8. i 9. jula u Novom Sadu, u susret muzičkom festivalu EXIT.

Cilj YOUTH FAIR-a je da se, pre svega, mladi ljudi koji dolaze na EXIT, a očekivanja su da će ih biti iz 60 zemalja, upoznaju šta bi još pored muzičkog festivala na Perovaradinskoj tvrđavi trebalo da vide u Novom Sadu, njegovoj okolini, Srbiji, regionu. Želja organizatora je da mladi iz svih krajeva sveta boravak na EXIT festivalu produže za dodatnih nekoliko dana razgledajući turističku ponudu naše zemlje i regiona.

I ove godine na YOUTH FAIR-u će se predstaviti brojni domaći festivali, udruženja i agencije koja se bave aktivnim i omladinskim turizmom, lokalne i nacionalne turističke organizacije iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, domaća i međunarodna studentska udruženja, kao i Kancelarija EU u Srbiji. Posebno će biti zanimljiv skup „Omladinske prestonice Evrope kao brend“ gde će biti prezentovane prednosti brendiranja omladinskih destinacija.
Uz izlagački, biće organizovan i muzički program. Na glavnoj bini Get EXITed nastupiće Bajaga i instruktori, Mačelo i Iskaz, Lollobrigida… dok će neke od zvezda na Reggae & Latino stage-u biti Wenti Wadada, Mak Floss, Choma Sumbu…

Organizatori Regionalnog sajma omladinskog turizma – YOUTH FAIR su EXIT i Turistička organizacija Grada Novog Sada, uz podršku Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. YOUTH FAIR će se održati na Trgu Slobode i u Katoličkoj Porti, u centru Novog Sada.