Skip to main content
Vesti

Svi zajedno u borbi protiv narkomanije

Piše: 26.06.2014april 30th, 2018Nema komentara

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv narkomanije Zajednica „Zemlja živih“ predstavila je incijativu za formiranje Saveta za borbu protiv narkomanije. Statistika ukazuje na alarmirajuće podatke o porastu broja zavisnika, a od opasnosti narkomanije najviše su pogođeni mladi.

Predstavnik Zajednice „Zemlja živih“ Andrej Jovanović, povodom 10 godina postojanja Centra za duhovnu rehabilitaciju od bolesti zavisnosti, pozvao je sve državne organe, nadležne i stručne institucije, međunarodne organizacije i nevladin sektor da zajedničkim snagama formiraju Savet za borbu protiv narkomanije. Kako je naglasio, Savet bi trebalo da predstavlja koordinisani odgovor društva na problem narkomanije.
Osnivanje Saveta i širu društvenu incijativu podržala je i EXIT Fondacija koja se, prema rečima Nemanje Milenkovića, kroz podršku mladima, kreativnoj industriji i brendiranju destinacija, bori protiv predrasuda. On je izrazio nepokolebljivu odluku i ogromnu emociju i želju za delanjem EXIT Fondacije u borbi protiv narkomanije i svih oblika ovisnosti i predsrasuda.

Državni sekretar za omladinu i sport i nekadašnji bokserski šampion Nenad Borovčanin izjavio je da je svaki novi ovisnik poraz za državu i društvo.

– Država mora da obezbedi uslove da se mladi ljudi u slobodno vreme bave sportom, kulturom i drugim pozitivnim aktivnostima, roditelji da kroz razgovor i kućno vaspitanje edukuju svoju decu o opasnostima narkomanije, a mediji bi trebalo da manje prostora i vremena posvećuju osobama „sa druge strane zakona“ – rekao je Borovčanin i pozvao mlade ljude da se čuvaju.

Grad Novi Sad pružiće svu neophodnu pomoć Zajednici „Zemlja živih“ i punu podršku da se inicijativa za formiranje Saveta za borbu protiv narkomanije institucionalizuje, najavio je zamenik gradonačelnika Borko Ilić.