Skip to main content
Vesti

Zajedno za zelenu Srbiju – 100% reciklaža plastike na EXIT-u!

Piše: 06.07.2019novembar 12th, 2019Nema komentara

EXIT Tribe će se, u saradnji sa kompanijom HEINEKEN i JKP „Gradska čistoća“, postarati da plastika ne zagađuje našu prirodu, jer će 100% plastike koja bude korišćena na festivalu biti reciklirana zahavaljujući posebno osmišljenom sistemu, počev od posebnih kanti za plastiku na festivalu, korišćenja specijalne opreme za odvajanje otapada koju poseduju JKP „Gradska čistoća“, pa sve do transporta i reciklaže sve plastike sa festivala u Fabrici za reciklažu JKP „Gradska čistoća“!

Za svu plastičnu ambalažu biće obezbeđene posebne kante, u koje će posetioci moći da odlože plastične ambalaže i tako učestvuju u tome da plastika ne bude jedan od zagađivača naše životne sredine, već da bude ponovo vraćena u upotrebu. Ovom udruženom akcijom čuva se priroda na najbolji način tako što ni jedan komad plastike sa festivala neće završiti u rekama i na zemljanim deponijama u Srbiji.

Akcija je pokrenuta sa namerom da se podigne svest festivalske publike, kao i samih potrošača, o važnosti recikliranja i očuvanja životne sredine. Na Tvrđavi će biti postavljeni obeleženi kontejneri za recikliranje u koje će egzitaši, u ritmu muzike, nakon odgovorne konzumacije moći da odlože svoje plastične čaše. Na taj način, posetioci festivala doprineće čistijoj Petrovaradinskoj tvrđavi i Novom Sadu, kao i zelenijoj Srbiji kako za sve građane, tako i one kojiće i naredne godine doći na Exit.