Skip to main content
Vesti

Veliki humanitarni meč fudbalskih zvezda “Asovi za decu”

Piše: 22.04.2016april 30th, 2018Nema komentara

Pre dve godine, naizgled obični dvadesettrogodišnji student digao je Srbiju na noge i pomogao da se spasi život jedne devojčice. Celu akciju je pokrenuo potpuno samostalno. Zamislite šta sve može da uradi ako mu se svi priključimo!

U utorak, 24. maja 2016. sa početkom u 20h, na stadionu Partizana, u Beogradu, biće održan veliki humanitarni meč fudbalskih zvezda pod imenom “Asovi za decu”, u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, uz veliku podršku FK Partizana, na čijem će se stadionu i odigrati ovaj spektakl, kao i FK Crvena Zvezda, koja je svojim kontaktima
podržala Simićevu akciju.  Na prvoj humanitarnoj All-Stars utakmici u Srbiji učestvovaće najveće zvezde srpskog fudbala, a timove će predvoditi naši proslavljeni treneri Bora Milutinović i Radomir Antić. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Gde će Radomir Antić, Bora Milutinović, Miroslav Radoman, Mladen Krstajić i Boris Vrhovac biti 24. maja pogledajte na ovom linku:

Na konferenciji za novinare koja je danas održana u Beogradu Jovan Simić, idejni tvorac akcije “Asovi za decu“, predstavio je koncept i cilj humanitarne utakmice,  a okupljenima se obratio i fudbaler i bivši igrač Crvene zvezde i Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije, Perica Ognjenović, sportski direktor FK Partizan, Ivica Iliev, direktor i osnivač EXIT Festivala, Dušan Kovačević, kao i predstavnici NURDOR-a.

Jovan Simić je pozvao celu Srbiju, sve pojedince, klubove, ljude dobre volje, organizacije, institucije i medije da se uključe i podrže ovu inicijativu.

– Ovo je veće od svih nas. Utakmica je prilika da se kao društvo ujedinimo i pošaljemo poruku svima, a pre svega  bolesnoj deci da su čuda moguća – naglasio je Simić.

Bivši igrač FK Crvena zvezda i učesnik u humanitarnom meču, Perica Ognjenović, je istakao da su se danas okupili da bi napravili jednu veliku stvar za svu našu decu koja su ogromni borci.

– Ovo svakako ne bi trebalo da bude naša poslednja stanica, mi moramo da se borimo do kraja i da što više organizujemo ovakve akcije – kazao je Ognjenović.

Ivica Iliev, sportski direktor FK Partizan smatra da kada su ovakve stvari u pitanju, mora da se probudi dobrota i humanost.

– Partizan je podrška u organizaciji, uvek ćemo ovakve akcije podržati. Da svako od nas da deo sebe i energiju, da pokažemo kako se bori za decu, oni su naša budućnost. Jovan je veliki borac, ponosan sam na sve što radi. Svi igramo u istom timu, hajde da zajedno pobedimo – poručio je Ilijev.

Predsednik NURDOR-a, Todor Mančić napomenuo je da je ovo divan način da se probudi svest kod ljudi, da svaki dan može da se uradi po nešto kako bismo pomogli ljudima kojima je pomoć zaista neophodna.

– Tog 24. maja ne nalazi se na ispitu Jovan ili igrači koji će učestvovati u utakmici, na ispitu se nalazi cela Srbija. Da bi naše društvo položilo ovaj ispit humanosti mora ceo stadion da bude pun do poslednjeg mesta. Potrebno je da sve institucije i organizacije stanu iza ove inicijative, kako bismo pokazali koliko nam je stalo i koliko želimo da pomognemo – istakao je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.

Bora Milutinović i Radomir Antić predvodiće timove sastavljene od legendi srpskog fudbala, a učešće su već potvrdili Predrag Mijatović, Mateja Kežman, Nikola Žigić, Milan Lane Jovanović, Dragan Mladenović, Ivica Kralj, Saša Ilić, Raća Petrović, Perica Ognjenović, Željko Brkić, Lola Smiljanić, Mladen Krstajić, Albert Nađ, Goran Bunjevčević, Mihajlo Pjanović, Nemanja Rnić, Đorđe Pantić, Mirko Poledica, Radiša Ilić, Ivan Tomić, Milivoje Ćirković, Bojan Đorđić, Goran Plavi Stevanović, Darko Tešović, Nikola Lazetić, Milivoje Ćirković i Darko Ljubojević, Milan Biševac, Goran Drulić, Milovan Rajevac, Nenad Lalatović i Slavoljub Đorđević.

Glavni sudija na meču biće fudbalska legenda Miroslav Radoman, dok će pomoćne sudije biti Zoran Petrović iz Soko Banje, Dušan Đukelić iz Lazarevca i Radovan Stepanović iz Novog Sada.

Pretprodaja ulaznica za humanitarnu utakmicu počinje u sredu, 27. aprila putem prodajne mreže Gigs Tix: knjižare Vulkan širom Srbije, Mikser House u Beogradu, Pariski magazin u Novom Sadu i online preko www.gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Ticketline. Ulaznice će biti dostupne i na blagajnama FK Partizan pred sam događaj, po ceni od 300 dinara za Sever i Jug i 500 dinara za Zapad i Istok. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Zašto baš dečji hemato – onkološki centar u Nišu?

Uslovi lečenja dece koja su onkološki pacijenti u Nišu mnogo su nepovoljniji u odnosu na ostale klinike u Srbiji. Svakodnevno, mali pacijenti se suoče sa preprekama kao što su nedovoljno smeštajnih kapaciteta, nezadovoljavajući higijenski i tehnički standardi, neadekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece, nemogućnost da deca primaju radio terapiju, već se upućuju na dalje lečenje u Beograd… Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i njihovih roditelja u bolnici i šanse za izlečenje.

Svi koji žele da pomognu izgradnju novog niškog hemato-onkološkog odeljenja već danas, mogu to učiniti slanjem SMS-a na broj 1150.

O ORGANIZATORIMA:

Jovan Simić – Osnivač inicijative “Sportski bazar”. Organizovao aukciju dresova kojom su prikupljena sredstva koja su spasila život devojčice Nađe Novaković. Posle ove akcije, pokrenuo akcije za prikupljanje sredstava opremanje senzorne sobe u Osnovnoj školi “Radivoj Popović” u Zemunu. Dobitnik je Trofeja Međunarodnog Olimpijskog Komiteta za sport i inovacije u sportu i humanitarnim akcijama. Više na: http://www.sportskibazar.org/

EXIT Fondacija

EXIT fondacija je deo tima EXIT festivala koji se bavi društvenim aktivizmom. Misija EXIT fondacije je mobilisanje javnog mnjenja i donosioca odluka u oblasti razvoja mladih, kreativnih industrija i brendiranja destinacija.

NURDOR

Inicijator akcije prikupljanja sredstava za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu NURDOR je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje. Udruženje je osnovano 2003. godine i od tada svakodnevno brine o deci i roditeljima na području cele Srbije. Nurdor je član Međunarodnog udruženja roditelja (CCI). Više na: http://www.nurdor.org/

PARTNER PROJEKTA:

Partizan

Fudbalski klub sa tradicijom dugom 70 godina i 26 titula šampiona. Iznedrio je najveća imena kako bivše Jugoslavije, tako i slavna imena evropskog fudbala. Partizan neguje prave vrednosti koje prenose na generacije koje dolaze. Više na: http://partizan.rs/

PODRŠKA:

#CrazyEnoughToChangeTheWorld

Komunikacijska podrška – Inicijativa dvojice kreativnih direktora iz Beograda, koja se isključivo bavi razvijanjem kampanja o važnim društvenim temama kod nas i u inostranstvu. Više na: http://crazyenoughtochangethe.world/