Skip to main content
Vesti

PRIKLJUČI SE – postani volonter EXIT festivala!

Piše: 05.06.2013april 30th, 2018Nema komentara

EXIT fondacija poziva sve mlade iz regiona koji žele da steknu dragocena iskustva na najboljem evropskom festivalu, da se prijave na konkurs „Volunteer – volume up“ koji traje do 15 juna i tako postanu deo tima EXIT VOLONTERA.

Kao jedini festival te veličine i značaja koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih, EXIT već godinama unazad snažno podržava volonterizam podstičući mlade da se aktiviraju, steknu radna iskustva i upoznaju sa ljudima iz celog sveta. Sa iskustvom u radu sa preko 4.000 volontera, koji su sarađivali sa EXIT timom od 2010. godine, EXIT fondacija teži da ove godine, u duhu stalnog napretka, afirmiše volonterski program i na regionalnom nivou.

– Regionalno povezivanje je važna tema EXIT fondacije koja se bavi, između ostalog, i razvojem mladih. Želimo da mladi volonteri kroz angažovanje na EXIT festivalu, družeći se ljudima iz različitih gradova i zemalja regiona, kroz timski rad, zajednički razviju nove veštine, osećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, poboljšaju znanje stranih jezika i steknu uvid u organizaciju najboljeg evropskog festivala – izjavio je Dušan Kovačevič, direktor EXIT festivala.

Kovačević naglašava da je ova akcija utoliko važnija, jer je društveni aktivizam mladih duša festivala i da razvojem mladih, u ovom slučaju njihovim volonterskim angažovanjem kroz kreativne industrije, mladi rebrendiraju i sam region, a to sve jesu segmenti po čemu je u EXIT fondacija postala prepoznatljiva.

U prilog tome govori i niz akcija u okviru EXIT Aid projekta koji na regionalnom nivou pomaže ugroženima od poplava. Otuda i poziv svim prijavljeni volonterima na konkursu da se opredele i za pomoć u uklanjanju posledica od poplava u zavisnosti od potreba i prioriteta i na taj način, pomažući na najrazličitijim poslovima, zajedno ukažemo na potrebu dugoročnog angažmana i osećaja solidarnosti i zajedništva, a ne samo trenutne inicijative.

Svi zainteresovani koji žele da se prijave na konkurs „Volunteer – volume up“ i postanu deo ovog velikog tima regionalnih volontera EXIT-a mogu da se prijave putem sajta exitfest.org. Da bi postao EXIT volonter, kandidat mora biti punoletan, ne sme biti krivično gonjen, a pre svega mora proći selekciju. Uz obavezu angažovanja ne više od 6 sati u toku jedne smene, volonterima će na EXIT festivalu biti obezbeđen ulaz, hrana, voda i smeštaj u kampu (ukoliko za tim imaju potrebu), dok put i ostale lične troškove snose sami.

Volontiranje će trajati od 7. do 14. jula, pred i tokom EXIT festivala u Novom Sadu, a po završetku volontiranja, volonteri dobijaju sertifikat koji dokazuje njihovo angažovanje na najboljem evropskom festivalu.