Skip to main content
Vesti

Mladi sa Kosova i Metohije na EXIT-u

Piše: 07.03.2013april 30th, 2018Nema komentara

Mladi sa Kosova i Metohije koji žive u srpskim enklavama bili su gosti EXIT festivala. Za 65 mladića i devojaka, kojima je bio obezbeđen prevoz, smeštaj u kampu i ulaznice za muzički spektakl, ovo je bila jedinstvena prilika da borave na jednom od najvećih svetskih festivala.

Dolazak mladih sa KiM na EXIT 2013 organizovan je po peti put u saradnji sa udruženjem građana „Košnica“, ali po prvi put u sklopu šire akcije društvenog delovanja festivala State of EXIT pod nazivom YOUTH HEROES, kao dela teme promocije pozitivnih uzora za mlade.

Takođe  u okviru akcije YOUTH HEROES u koju su bili uključeni i mladi sa Kosova i Metohije, EXIT je kartama za festival nagradio i sve one mlade heroje koji su svojim ličnim primerom zavredili pažnju javnosti: 300 najboljih srpskih studenata, maturante iz Stare Pazove koji su se odrekli mature u korist humanitarne akcije, dobrovoljne davaoce krvi, kao i Aleksa Živković, mladić iz Pirota koji svojim starima i bolesnima sugrađanima bez ikakve naknade nabavlja lekove, hranu, plaća račune i pomaže.