Skip to main content
Vesti

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na OPENS State of EXIT zoni

Piše: 21.05.2019Nema komentara

EXIT fondacija i OPENS 2019 pozivaju  organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da se za vreme trajanja Exit Festivala 2019. godine predstave brojnoj publici EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi na OPENS State of EXIT zoni, centralnoj festivalskoj lokaciji za veliku proslavu titule Omladinske prestonice Evrope 2019.

EXIT Tribe 2019, novi je festivalski poduhvat u kojem će svi ljubitelji muzike, uticajni pojedinci iz celog sveta, umetnici, sportisti, javne ličnosti, brojni pokreti i organizacije biti pozvani na ujedinjenje sa jasnim ciljem – zaštiti planetu i celokupan život na njoj! Civilne organizacije pozivaju se da na najkreativniji način odgovore na ovogodišnju temu festivala, EXIT Tribe,  te da se interaktivnim pristupom predstave u bojama nekog od sedam OPENS plemena na OPENS State of EXIT zoni.

U izboru organizacija vodiće se računa o sledećim kriterijumima:

–          Kvalitet programa i primerenost programa OPENS State of EXIT zoni;

–          Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi;

–          Povezanost programa/aktivnosti sa temama OPENS 2019 i EXIT Fondacije.

Rok za prijavu na ovom linku je 10. jun do ponoći!

Odluka o tome koje organizacije će se predstaviti festivalskoj publici iz celog sveta, biće doneta najkasnije do 5. juna i biće objavljena na zvaničnom sajtu EXIT festivala www.exitfest.org kao i na sajtu OPENS-a www.opens2019.rs .

Prošle godine OPENS State of EXIT zona je uz niz radionica, panel diskusija, muziku, časove salse, kao i regionalni radijski program koji se uživo svako veče emitovao sa te lokacije, bila jedna od najposećenijih lokacija na festivalu. Nije slučajno da se “mali sajam nevladinih organizacija” nalazi baš u samom srcu Tvrđave i festivala koji je potekao upravo iz društvenog aktivizma. Uz to, nemali deo Grada i Festivala mladih jeste i OPENS. A, jedan od razloga zbog kojih je Novi Sad i postao Omladinska prestonica Evrope je upravo  zbog velike podrške iz regiona, kao i planova i programa koji povezuju mlade u čitavom regionu.