Skip to main content
Vesti

Otvoren konkurs za ovogodišnju dodelu nagrade Milan Mladenović, pobednik nastupa na Exitu 2024

Piše: 01.05.2023maj 5th, 2023Nema komentara
Nagrada Milan Mladenović 2023

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2023 pod sloganom „Prijavi svoju stvar“. Konkurs je otvoren 1. maja i trajaće sve do 31. maja u ponoć. EXIT festival je prepoznao značaj ovakve manifestacije za muzičku industriju i kulturu u regionu, te su ove godine upravo EXIT i Zadužbina Milana Mladenovića uspostavili saradnju koja, između ostalog, podrazumeva i nastup dobitnika ili dobitnice Nagrade Milan Mladenović 2023 na EXIT festivalu 2024. godine.

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Ovogodišnji žiri koji odlučuje o dobitniku nagrade čine Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano, te nagrada iznosi 3.000 evra.

I ove godine za najinovativnijeg i najsvežijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima Nagrade obezbeđen je poseban poklon – „Firche Drums“ doboš. Darodavcima se pridružio i beogradski Rock Radio koji će najinteresantnijem vokalu među finalistima, a u saradnji sa kompanijom Mitros Music, pokloniti mikrofon.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Jedan izvođač, autor ili grupa autora mogu prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za nagradu; pesme koje konkurišu za nagradu treba da budu objavljene između 1. juna 2022. i 31. maja 2023. godine, a prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine – milanmladenovic.com.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.