Skip to main content
Vesti

Opens State of EXIT: 18 godina borbe za slobodu!

Piše: 11.05.2018maj 16th, 2018Nema komentara

U godini svog “punoletstva” EXIT slavi jedno od najvećih civilizacijskih dostignuća, a to je iznad svega lična sloboda. EXIT Fondacija i OPENS 2019 pozivaju organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da zajedno, sa jednog mesta jasno kažemo: “Izlaz je sloboda!” i to u okviru OPENS State of EXIT zone, na Petrovaradinskoj tvrđavi od 12. do 15. jula, gde će biti održano 18. izdanje najboljeg evropskog festivala.

OPENS State of EXIT zona će, kao i do sada, pre svega biti interaktivna i zabavna. Zbog toga bi organizacije trebalo da smisle najkreativniji, najzabavniji, najprikladniji način kroz koji će posetiocima festivala ukazati na važnost različitih vidova slobode.

Prijavu sa predlogom vaših aktivnosti i sa kontaktima za OPENS State of EXIT Zonu možete naći na linku: https://goo.gl/forms/NnFcoFovvSQ8syS63

Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti osnovne uslove za rad kao i potrebne akreditacije za dva predstavnika.

Kriterijumi za biranje organizacija su:

  • Kvalitet programa i primerenost programa OPENS State of EXIT zone;
  • Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi;
  • Povezanost programa i aktivnosti sa temama OPENS 2019. i EXIT Fondacije.

Rok za prijavu je 4. jun, do ponoći, a ukoliko imate pitanja u vezi sa OPENS State of Exit zonom, pišite nam na mail konkurs@opens2019.rs

Odluka o tome koje organizacije će se predstaviti festivalskoj publici iz celog sveta, biće doneta najkasnije do 10. juna i objavljena na zvaničnom sajtu EXIT Fondacije  www.exitfondacija.org  i EXIT festivala www.exitfest.org kao i na sajtu OPENS-a www.opens2019.rs .

Zahvaljujući  nizu radionica, panel diskusija, muzici, časovima salse, kao i regionalnom radijskom programu, koji se uživo svako veče emitovao sa te lokacije, OPENS State of EXIT  je prošle godine bila jedna od najposećenijih zona tokom festivala. Exit je jedini festival te veličine koji je nastao iz društvenog aktivizma, pa se tako i interaktivni program nevladinih organizacija nalazi baš u samom srcu Tvrđave. OPENS State of Exit zona je mesto gde se mladi iz celog sveta upoznaju i razmenjuju ideje o regionalnoj podršci i saradnji, što je jedan od razloga zbog kojih je Novi Sad i postao Omladinska prestonica Evrope.