Skip to main content
Vesti

Exit fondacija ponosni član tima koji je izgradio kliničko odeljenje u Nišu!

Piše: 17.05.2018Nema komentara

Nakon četiri godine neprestanog truda i borbe, 400 akcija Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka ,,NURDOR”, u kojima je učestvovalo preko 1.000 volontera i pristiglo 240.000 SMS poruka građana Srbije, u okviru Kliničkog centra u Nišu otvoreno je hemato-onkološko odeljenje za decu!

Exit fondacija je sa velikim zadovoljstvom, kroz nekoliko humanitarnih akcija, u ovu kuću ozdravljenja ugradila i svoju ciglu. Humanitarnim mečom ,,Asovi za decu” na stadionu Partizana,  Sportskim bazarom u Mikser Hausu i akcijom ,,Oglasi za život” u organizaciji Exit fondacije prikupljeno je preko 130.000 evra.

Uspešnost ovih akcija ogleda se i u velikoj podršci javnih ličnosti. U fudbalskoj utakmici “Asovi za decu” humanost su pokazali velikani zelenog terena: treneri Radomir Antić i Bora Milutinović, i fudbaleri Stanković, Mijatović, Žigić, Jovanović, Kežman, Kralj, Delibašić, Ilić i drugi, a svoju podršku u svakoj od akcija nisu štedeli ni humoristi – ekipa ,,Državnog posla” i Zoran Kesić sa ,,Njuzovcima”. Posebno priznanje bilo je učešće publike koja je pratila meč na stadionu “Partizana” i kraj malih ekrana i neumorno slala SMS poruke. Prihod od prodatih ulaznica, donatora i sponzora iznosio je  43.431 EUR, od SMS poruka 76,727.31 EUR.

Na Sportskom bazaru su učestvovali poznati sportisti iz FK Crvena Zvezda, FK Partizan, kao i KK Partizan i KK Crvena Zvezda, FK Čukarički, potom Danilo Ikodinović, Nenad Pagonis, Milorad Čavić, kao i predstavnici Košarkaškog Saveza Srbije i Fudbalskog Saveza Srbija, pridružili su im se i glumci, pisci i muzičari kako bi tada prikupili više od 600 hiljada dinara pomoći.

Svojih materijalnih uspomena zarad humanitarne prodaje putem sajta ,,Halo oglasi”  odrekli su se Dr Nele Karajlić, Nikola Kojo, Mirjana Karanović, Jovana Brakočević, Slobodan Šarenac, Slavko Beleslin, Nataša Miljković, Marčelo, Disciplina Kičme, Bad Copy, SARS, Dubioza Kolektiv, Brkovi i mnogi drugi, koji su ovim gestom pokazali veliko srce.

Exit fondacija duguje posebnu zahvalnost Jovanu Simiću, ali i mnogobrojnim partnerima među kojima su Prva TV, Vision team, Nordeus, Direct media, Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, Kuća čuvarkuća, C&A fondacija, Sky Music, Knjaz Miloš, NAII, Intersec, NS plakat, Alma Quattro, Forum, Jeger, Mona, Mixer House, Halo Oglasi, Communis i veliki broj medijskih kuća u Srbiji, koji su bili promoteri naših aktivnosti i uspešno položenih ispita humanosti.