Skip to main content
Vesti

Održana akcija „Volunteer Volume Up“ na novosadskom Univerzitetu

Piše: 13.06.2014april 30th, 2018Nema komentara

U sklopu dugogodišnje saradnje Univerziteta u Novom Sadu i Exit fondacije, začete od samih početaka danas i zvanično najboljeg evropskog festivala, na Prirodno matematičkom fakultetu (PMF) predstavljena je akcija „Volunteer Volume UP“, koja je u zajedničkoj sinergiji prisutnih mladima približila koncept i značaj volonterizma.

„Volunteer Volume UP“ ističe značaj volontiranja kao bitnog segmenta prakse studijskih programa i aktivnog učešća mladih u društvenim tokovima. Exit fondacija posebno brine o kreativnom impulsu novih generacija, njihovoj društvenoj svesti, socijalnoj proaktivnosti, a upravo mladi kroz koncept volonterizma jesu aktivni učesnici predstojeće Exit avanture, kao i Omladinskog sajma turizma (Youth Fair), ali i drugih značajnih projekata Exit fondacije.

Kao jedini festival te veličine i značaja koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih, EXIT već godinama unazad snažno podržava volonterizam podstičući mlade da se aktiviraju, steknu radna iskustva i upoznaju sa ljudima iz celog sveta. Sa iskustvom u radu sa preko 4000 hiljade volontera koji su sarađivali sa EXIT timom od 2010. godine, EXIT fondacija teži da ove godine, u duhu stalnog napretka, afirmiše volonterski program i na regionalnom nivou.