Skip to main content
Vesti

Odabrani pobednici foto konkursa „Creative History Balkans Tour“

Piše: 06.06.2019Nema komentara

Veliki odziv zaljubljenika u fotografiju na foto konkursu u okviru projekta „Creative History Balkans Tour“ potvrdio je značaj kulturno-istorijskih utvrđenja u regionu, koje promoviše projekat Exit fondacije, realizovan uz podršku Evropske unije i Saveta za regionalnu saradnju.

1. nagrada Ranko Maraš

Nakon što je na konkurs projekta „Creative History Balkans Tour“ stiglo skoro stotinu fantastičnih fotografskih prikaza četiri tvrđave: Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu u Srbiji; Tvrđave Kastel u Banja Luci u Bosni i Hercegovini; budvanskog Starog grada u Crnoj Gori; i Tvrđave Rozafa u Skadru u Albaniji, žiri je imao izuzetno težak zadatak da odabere pobednike!

2. nagrada Aleksandar Milutinović

Prvu nagradu u iznosu od 1000 evra (bruto) dobio je Ranko Maraš, koji je na najlepši način prikazao Stari grad u Budvi. Drugo mesto i novčanu nagradu od 500 evra (bruto) osvojio je Aleksandar Milutinović, koji je objektivom zabeležio Petrovaradinsku tvrđavu u Novom Sadu, dok je autor fotografije Tvđave Rozafa u Skadru Terenc Pepa zaslužio treće mesto i nagradu od 300 evra (bruto).Četvrto mesto i dve ulaznice za Exit ili Sea Dance festival osvojio je Pavle Miovčić, čija je inspiracija bila Tvrđava Kastel u Banja Luci.

Pobedničke fotografije, kao i one koje su bile u užoj konkurenciji, biće objavljene na internet platfomi i na Exitovim društvenim mrežama, kao doprinos promociji ova četiri turistička bisera regiona.

3.nagrada Terenc Pepa

Projekat „Creative History Balkans Tour“ ima za cilj da brendira i promoviše četiri istorijske tvrđave u četiri balkanske zemlje, oslanjajući se na kreativne industrije i kulturno nasleđe. Ovaj projekat dovešće do kreiranja, promocije i razvijanja regionalnog turističkog proizvoda na inovativan način, koristeći specijalizovanu internet platformu, koja će privlačiti nove generacije. Predstavljanje najlepših legendi i mitova, otkrivanje istorije ovih viševekovnih utvrđenja i razvijanje njihovog turističkog potencijala kroz atraktivne internet sadržaje će doprineti turističko-ekonomskom rastu Balkana.

4. nagrada Pavle Miovčić

Creative History Balkans Tour:  https://www.creativehistorybalkans.com/

Hvala svima na učešću na foto konkursu i na podršci ciljevima ovog značajnog regionalnog projekta.


Aktivnosti se realizuju zahvaljući bespovratnim sredstvima koje je obezbedio Savet za regionalnu saradnju u okviru Projekta za razvoj i promociju turizma. Projekat finansira Evropska Unija, a sprovodi ga Savet za regionalnu saradnju u cilju doprinosa rastu i konkurentnosti privrede u šest zapadnobalkanskih zemalja, kroz podršku i promovisanje zajedničke ponude vezane za regionalnu kulturu i rekreativni turizam.