Skip to main content
Vesti

Nova akcija za izgradnju bolnice za decu obolelu od raka

Piše: 16.02.2017januar 21st, 2018Nema komentara

Pridružimo se nacionalnoj akciji – “ Stare stvari za novu nadu“!

Nakon uspešne prošlogodišnje humanitare utakmice „Asovi za decu“, prilikom koje je uz pomoć najvećih legendi našeg fudbala, predvođenih Dejanom Stanovićem, Peđom Mijatovićem i trenerima Radomirom Antićom i Borom Milutinovićem, sakupljeno preko 120.000 evra za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, nastavlja se borba za završetak izgradnje preko potrebne bolnice za decu obolelu od raka.

NURDOR, “Halo oglasi” i Exit fondacija pokrenuli su nacionalnu humanitarnu akciju “Stare stvari za novu nadu” kojom će se prikupljati novac za drugu fazu izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Akcija se sprovodi preko portala halooglasi.com, gde je potrebno odabrati opciju “humanitarni oglas”, što znači da će novac od prodaje polovnih stvari preko ove internetske platforme biti namenjen izgradnji niške klinike za decu obolelu od raka. Artikli koji u naredna tri meseca budu prodavani preko humanitarnog oglasa biće posebno istaknuti i obeleženi zelenim krugom u znak podrške svim malim borcima za život. NURDOR i Exit fondacija su prepoznali kapacitet Halo oglasa kao najveće kupoprodajne onlajn platforme u Srbiji, sa preko čak 400.000 registrovanih korisnika, koji bi, uz malo dobre volje i mogućnosti i pomoć brojnih poznatih ličnosti poput Ivana Ivanovića Zorana Kesića, ekipe emisije „Državni posao“ itd, mogli da doprinesu ovom projektu. Detaljnija uputstva za učešće u humanitarnoj akciji možete pronaći na https://promo.halooglasi.com/stare-stvari-za-novu-nadu.html.

Akcija “Stare stvari za novu nadu” je predstavljena i na NURDOR-ovom tradicionalnom obeležavanju 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, a u sklopu kampanje “I ja se borim”, koja je započeta početkom 2016. godine. Cilj je podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Humanitarni skupovi organizovani su u preko 40 gradova u Srbiji odakle su, u znak borbe protiv ove opake bolesti, deca sa roditeljima pustila hiljade nurdorvih zelenih balona.

Svi koji žele da pomognu, mogu to učiniti i slanjem SMS-a na broj 1150, ili uplatom preko sledećih brojeva računa: 170-30010715002-76, za uplate iz inostranstva: SWIFT BIC: BACXRSBG,IBAN: RS35170003001071532092 kod Unicredit Bank.

Potrebno je prikupiti još ukupno 45 miliona dinara za izgradnju i kompletno opremanje odeljenja i zato je važan doprinos svih koji su u mogućnosti da pomognu.

Exit fondacija će uz pomoć brojnih partnera poput kompanija Halo oglasi i TV Prva i javnih ličnosti, nastaviti da inicira i podržava humanitarne akcije NURDOR-a sve dok zajedničkim snagama ne ostvarimo cilj i ne završimo projekat izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.