Skip to main content
Vesti

Glasajte za Tvrđavu mira na konkursu NIS-a „Zajednici zajedno“!

Piše: 15.10.2018oktobar 16th, 2018Nema komentara

Danas je otvoreno glasanje za konkurs “Zajednici zajedno” u organizaciji kompanije NIS, a u kojem EXIT fondacija učestvuje sa projektom „Tvrđava mira”, koji podrazumeva postavljanje umetničke instalacije na Petrovaradinskoj tvrđavi po konceptu jednog od najprestižnijih svetskih umetničkih imena! Povod jeste obeležavanje 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, te će ovo umetničko delo predstavljati jedan od najznačajnijih kulturno-turističkih znamenitosti Novog Sada, koje će globalno promovisati Petrovaradinsku tvrđavu kao Tvrđavu mira. Glasanje na stranici http://www.zajednicizajedno.nis.eu/glasanje traje od 15. do 18. oktobra u 14 časova, a klikom na opciju “Novi Sad” otvara se padajući meni na kojem se nalazi i projekat Fondacije EXIT za koji se potom glasa.

 

Projekat “Tvrđava mira” je sledeći korak u strategiji EXIT fondacije o unapređenju i očuvanju Petrovaradinske tvrđave, u okviru čega je u prvoj polovini godine, u saradnji sa kompanijom NIS, realizovana rekonstrukcija objekta Male stražare, koju Astronomsko društvo koristi kao Opservatoriju. Misija EXIT fondacije jeste da, pored dosadašnje višedecenijske promocije Petrovaradinske tvrđave, Novog Sada i Srbije, nastavi sa višestrukim unapređenjima tvrđave, kako bi se očuvalo kulturno-istorijsko nasleđe ovog spomenika, kao i da se doprinese turizmu Novog Sada globalnom promocijom Petrovaradinske tvrđave, za koju mnogi nisu znali da je jedna od najvećih na svetu i druga po veličini u Evropi.

 

Kompanija NIS organizovanjem programa “Zajednici zajedno“, doprinosi unapređenju života građanima dvanaest opština i gradova u Srbiji u kojima posluje kompanija, u cilju bolje budućnosti zajednica.