Skip to main content
Vesti

EXIT dobitnik oznake „Najbolje iz Vojvodine“

Piše: 24.12.2021decembar 29th, 2021Nema komentara
Marko Ristic ZT6_4752 vatromet 2021 (3) (2)

EXIT festival je dobitnik oznake „Najbolje iz Vojvodine“, koja se dodeljuje na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Ova oznaka je potvrda kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga. Ona još jednom potvrđuje značaj doprinosa Exita privredi naše države i sveukupnoj promociji Srbije.

Oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ ove godine je dobilo 18 korisnika na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a uz pomoć i podršku Pokrajinske vlade, Turističke organizacije Vojvodine i DOO „Jugoinspekt – Novi Sad“. Dodeljuje se na tri godine, uz mogućnost produženja roka za korišćenje. EXIT je oznaku dobio u kategoriji kulturni program – muzički festival.

U sezoni u kojoj je EXIT bio prvi veliki festival na svetu koji je održan nakon godinu i po dana od početka pandemije, celokupan dosadašnji doprinos našeg najvećeg festivala domaćoj privredi prešao je 200 miliona evra, zahvaljujući nekim od presudnih parametara, kao što su većinska inostrana poseta i visoka potrošnja. Istraživanje koje „TIM Centar“ iz Novog Sada sprovodi svake godine za vreme festivala pokazalo je da je EXIT ove godine, na proslavi svoje dve decenije, doneo novih 18,8 miliona evra turističkoj privredi Novog Sada i Srbije. Na ukupni dosadašnji iznos može se dodati i nekoliko puta veća vrednost međunarodne promocije grada i cele države.