Skip to main content
Vesti

Društvene aktivnosti na Sea Dance festivalu

Piše: 29.08.2018Nema komentara

Peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala u Budvi biće nova prilika za zabavu, edukaciju, humanost i za različite programe u organizaciji Exit fondacije, a sve u cilju očuvanja prirode i osnaživanja regionalne saradnje.

Na panel diskusiji „Veliki događaji u funkciji razvoja destinacija“, koja će biti održana nedelju 2. septembra 2018. sa početkom u 12h, u Hotelu Splendid, sala Petrović, govornici će biti Dragan Krapović, predsednik Opštine Budva, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Mirela Kocollari, direktorka za kulturno nasleđe i turizam grada Tirane, Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga, Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ A.D, kao i Dušan Kovačević, osnivač EXIT i Sea Dance Festivala.  Pozdravni govor na panelu održaće Momčilo Bajagić Bajaga, zvezda ovogodišnjeg Sea Dance festivala.

Sea Dance festival i Exit fondacija će u saradnji sa partnerima ponovo podsetiti na važnost očuvanja životne sredine. U okviru ekološke kampanje „Rock & Recycle“, koju realizuje Pivara „Trebjesa“, na festivalskom prostoru plaže Buljarica biće postavljeni info-pultovi, dok će eko-aktivisti motivisati posetioce da prikupe 20 iskorišćenih čaša i na poklon dobiju majicu sa logom kampanje.

Ukoliko ste ipak ljubitelj pića iz limenki, zahvaljujući njima ćete moći da budete deo umetničkog interaktivnog performansa Recan fondacije. Jedna od najvećih ekoloških festivalskih atrakcija „Pixelata”, kao deo programa „Svaka limenka se računa”, imaće svoje mesto i na Sea Dance festivalu. U pravljenju velikog murala od limenki moći će da učestvuju svi posetioci festivala i tako, recikliranjem konzervi, doprinesu zaštiti životne sredine. Svaka limenka će na ovom jedinstvenom muralu biti jedan piksel na zidu koji je širok šest metara, a visok dva metra.

Pozitivna atmosfera biće sjajna prilika da se još jednom utvrdi prijateljstvo i dobra saradnja između Novog Sada i Budve, koji su gradovi pobratimi. Osim tople dobrodošlice i dobre zabave, festivalskoj publici će Novi Sad biti predstavljen kao buduća omladinska prestonica Evrope, koji će tu titulu ponosno nositi sledeće godine. OPENS na Sea Dance festivalu ima svoju Zonu i nekoliko zanimljivih sadržaja kojim će se predstaviti. Pored toga što će biti prikazani  kratkometražni filmovi mladih umetnika iz regiona, dolaskom na OPENS Zonu moći će da se putuje kroz vreme. Ljubitelji putovanja će moći da naprave svoju stiker razglednicu i pošalju je na željenu adresu, da se fotografišu, snimaju i šalju video  mladima u regionu, ali i da saznaju zbog čega je Novi Sad, budvanski grad pobratim, mesto koje moraju posetiti sledeće godine.

Sea Dance festival će u saradnji sa Exit fondacijom će i ovaj četvorodnevni muzički spektakl iskoristiti da nastavi  „Stars 4 kids”, akciju prikupljanja stvari od izvođača u humanitarne svrhe. Neki od istaknutih učesnika i donatora su LP, Grace Jones, Ziggy Marley, David Guetta, Skrillex, Motorhead, Killers i mnogi drugi.

Udruženje mladih „Balkanac”, koje okuplja mlade ljude u cilju povezivanja, promocije pozitivnih primera tolerancije i mira, neformalne edukacije, kulture i  ekologije, nakon posete Festivala 84, Sea Star festivala i Exita, snimanje materijala  za svoj novi dokumentarac koji će slaviti saživot i dobre međususedske odnose završava na Sea Dance festival u Budvi.