Skip to main content
Vesti

„Zdravi odnosi kao temelj srećnog života“: Ekspert za roditeljstvo Tomislav Kuljiš vodi celodnevni seminar „R:Evolucije svesti“ u Beogradu

Piše: 09.02.2024mart 28th, 2024Nema komentara
Tomislav Kuljiš (2) (1)

Jedan od najuvaženijih stručnjaka na našim prostorima u oblastima roditeljstva i telesne psihoterapije Tomislav Kuljiš stiže u Beograd 13. aprila, na regionalni seminar posvećen izgradnji zdravih odnosa sa decom, partnerom, prijateljima i kolegama. Edukativnim seminarom „Zdravi odnosi kao temelj srećnog života“ platforma EXIT fondacije „R:Evolucija svesti“ nastavlja sa isticanjem i predstavljanjem pojedinaca koji svojim znanjem, iskustvom i entuzijazmom transformišu svet oko sebe. Među njima su do sada bili globalno voljen govornik Nik Vujičić, bivši direktor Svetskog programa Ujedinjenih nacija za hranu Dejvid Bizli, osnivačica prvog NLP instituta u Srbiji Slavica Squire, svetski poznat autor Ričard Baret, internacionalni predavač Tomas Hubl i mnogi drugi.

Ovo će biti prvi celodnevni seminar Tomislava Kuljiša u Beogradu, koji će učesnicima preneti uvide za stvaranje kvalitetnih odnosa i razumevanje sebe i drugih. Seminar „Zdravi odnosi kao temelj srećnog života“ biće održan u impresivnom prostoru Madlenianum u Zemunu i jedinstvena je prilika za unapređivanje odnosa sa bliskim osobama.

Ograničen broj ulaznica u prodaji je na Gigs Tix prodajnim mestima i online, po promotivnim cenama od 3.900 dinara za parter, kao i 4.900 dinara za galeriju i deo partera koji je bliži bini.

Tomislav Kuljiš je jedan od najuvaženijih regionalnih psihoterapeuta i autora za roditeljstvo i telesnu psihoterapiju. Osnivač je međunarodnog edukativnog trening instituta i škole za psihoterapeute IPD International, u okviru koje je i Centar „Prirodno roditeljstvo“. Nosilac je Evropskog psihoterapijskog sertifikata. Njegovi programi zasnovani su na integraciji znanja iz razvojne i kliničke psihologije, telesnih i psihodinamskih psihoterapijskih pravaca, interpersonalne neurobiologije, savremene teorije povezanosti, teorije regulacije afekta i integralne teorije.  

Seminar „Zdravi odnosi kao temelj srećnog života“ sa decom, partnerom, prijateljima i kolegama biće podeljen na dva dela – od 11:00 do 13:00 časova tema će biti značaj ranog razvoja, a od 15:00 do 17:00 zdrava partnerstva.

Rani odnosi oblikuju um deteta, a kasnije takav um oblikuje dalje odnose. Koliko duboko možemo da uđemo u svoje nesvesno i razrešimo unutrašnju problematiku nefunkcionalnih obrazaca, blokiranih emocija i nenamirenih primarnih potreba i kroz rad na sebi formiramo zreliji i celovitiji ego, toliko visoko možemo da se povežemo s duhovnim aspektima i počnemo da živimo smislenijim životom, povezani s nečim većim od svog ega“, ističe Tomislav Kuljiš. 

„Ovim seminarom želimo da istaknemo značaj nivoa svesnosti u odnosima koje kreiramo kao roditelji, partneri, vaspitači, prijatelji i poslovni saradnici. Nastojimo i da predstavimo kako promenom u sebi stvaramo i promenu oko sebe“, naglašava Ivan Petrović ispred platforme EXIT fondacije „R:Evolucija svesti“

Neki od najvećih izazova današnjice su sve slabije sposobnosti za ostvarivanje odnosa, čak i sa bliskim osobama. Mladi imaju sve veću tendenciju ka psiho-emocionalnoj boli, depresiji i drugim mentalnim teškoćama i poremećajima. 

Uz zastarele metode vaspitanja, uzrok tome leži i u digitalnim tehnologijama koje, uz sve prednosti koje nam daju, ujedno i značajno utiču na smanjeno vreme za ličnu interakciju dece sa roditeljima i vršnjacima. Ove interakcije su preduslov razvoja sposobnosti za ostvarivanje autentičnog odnosa sa sobom i sa drugim ljudima. Pitanje odnosa, uticaja ranog razvoja na mozak i načina na koji kasnije, kao odrasli pojedinci, kreiramo međusobne odnose i gradimo društvo kao celinu – otvara pitanje kuda ide čovečanstvo.

Ishod seminara „Zdravi odnosi kao temelj srećnog života“ sa decom, partnerom, prijateljima i kolegama biće osvetljavanje korena problema, što otvara prostor za pronalaženje rešenja.