Skip to main content
Vesti

U susret Ada Divine Awakening festivalu: Tri žene u zagrljaju ispod srpske, hrvatske i crnogorske zastave šalju važnu poruku regionu!

Piše: 08.09.2021septembar 9th, 2021Nema komentara

Misija EXIT festivala još od osnivanja bila je razbijanje granica u nama i oko nas, povezivanje mladih na Balkanu, kako bi stasale generacije koje će zaustaviti cikluse sukoba koji potresaju naš region na svakih nekoliko decenija.

Pored samog festivala koji je po prvi put, nakon ratnih devedesetih, na jednom mestu okupio mlade ljude iz svih krajeva bivše Jugoslavije, EXIT je pokrenuo veoma uspešne festivale u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Ovim su uspostavljeni do sad najjači kulturno-turistički mostovi između ovih zemalja, zahvaljujući kojima su desetine hiljada mladih imali priliku da upoznaju svoje vršnjake iz susednih zemalja, u velikoj meri razbijavši predrasude koje su im pre toga bile nametnute. Takođe, EXIT Fondacija je do sada realizovala niz akcija, s ciljem da ojača glasove koji prizivaju normalan suživot i zdravu budućnost ovih prostora.

U tom cilju, a u susret Ada Divine Awakening festivalu, prvom festivalu svesnosti i intimnosti na ovim prostorima, koji će od 15. do 20. septembra biti održan na Adi Bojani, EXIT pokreće novu akciju, koja ukazuje na besmislenost svih veštačkih podela u nama i oko nas. Tri žene – supruga osnivača Exita Ivana Kovačević, pokretač Tantra Spirit festivala u Hrvatskoj i koosnivač ADA festivala Dolores Antić i advokatica za prava žena u avijaciji i zvezda novog Netflixovog programa Christina Panebianco Carmela fotografisale su se u krevetu prekrivene srpskom, hrvatskom i crnogorskom zastavom.

„Cilj Ada Divine Awakening festivala je, kako dizanje svesti ljudi u regionu, tako i osnaživanje žena kroz oslobađanje od vekovne krivice i potčinjenosti. U Exitu vidim snagu koja istinski može da podrži isceljenje tako važne teme“, izjavila je ovim povodom Dolores Antić.

„Trajni mir na Balkanu je Dušanova vizija od osnivanja Exita, koju novi festival na Adi Bojani snažno podržava. Ova fotografija pokazuje da zastave ne moraju biti samo specifičan simbol koji nas razdvaja, već da je konačno došlo vreme u kom će ljubav i iskreni ljudski odnos biti jači od bilo kakvih podela i granica“, dodala je Ivana Kovačević.

„Kao borcu za prava žena u avijaciji bilo mi je prirodno da podržim dve sjajne hrabre žene s Balkana u njihovoj misiji razbijanja veštačkih podela među ljudima“, zaključila je Christina Panebianco Carmela.

Aktivacija „EXIsT Proudly“

Ova fotografija je uvod u aktivaciju „EXIsT Proudly“, koja okuplja one koji biraju da žive u lepoti svoje autentičnosti, u hrabrosti da se oslobode predrasuda i svih ograničenja uzrokovanih istorijski utkanim konceptom sramote i krivice.

Pozivaju se svi da do nedelje, 12. septembra na društvenim mrežama podele svoju priču, fotografiju ili video u kojem pokazuju kako ruše granice u sebi i oko sebe, slaveći svesno svoju intimnost, lične vrednosti i autentičnost. Koristeći pritom #EXIsTproudly i #BrišemGranice i tagujući @exitfestival@ada_divine_awakening_fest i @seastarfestival, mogu osvojiti pakete ulaznica i smeštaja za nadolazeći Ada Divine Awakening, kao i ulaznice za EXIT i Sea Star festivale koji će biti održani sledeće godine. Ipak, ono što je važnije je prilika da se pokrene dugoročna promena u društvu.

Ada Divine Awakening – prvi festival intimnosti i svesnosti na ovim prostorima

Ada Divine Awakening festival ukazuje na ključne probleme današnjice – sve veću usamljenost, otuđenost, a posebno sukobe u suštinskom povezivanju sa sobom i u partnerskim odnosima. Prvi festival svesnosti i intimnosti na ovim prostorima biće održan od 15. do 20. septembra na Adi Bojani. Na jednoj od najlepših destinacija Evrope okupiće se preko 40 vodećih svetskih stručnjaka i edukatora na polju partnerskih odnosa, seksualnosti i ličnog razvoja, kao i zvučna muzička imena iz regiona i sveta.

Tokom šest neverovatnih dana, preko 80 radionica tematski će obuhvatiti polja povećanja intimnosti sa sobom i partnerom, unapređenja seksualnog iskustva, dubljeg povezivanje sa sopstvenim telom, balansa ženske i muške energije, joga časove, meditacije uz zalazak sunca, ekstatički ples, koncerte i performanse koji će pomeriti granice svesti.

Na ADA festivalu će gostovati neki od najuticajnijih edukatora i izvođača, kao što su Devi Mohan, Elaine Yonge, Daka, Ohad Pele, Andrea Paige, Rachel Rickards, Lennart Hening, Buddhi Dana, i mnogi drugi. Neće izostati ni seanse ekstatičnog plesa u večernjim satima, dok će muzika, kao kosmički jezik, biti sastavni deo festivala, uz vrhunske svetske i regionalne izvođače, kao što su Božo Vrećo, Aklea Neon, Joshua Swahe, Praful, Tuulia, Zazo.

Promo cene paketa za ADA festival za region Balkana!

EXIT je za publiku regiona Balkana obezbedio paket ulaznica za festival i pet noćenja u resortu FKK Ada Bojana po ceni od 369 evra što je popust od čak 35 odsto. Ta cena će biti na snazi do nedelje, 12. septembra do kraja dana. Paketi mogu da se kupe na sajtu Ada Divine Awakening.