Skip to main content
Vesti

U meču fudbalskih legendi na stadionu u Užicu pobedila su – deca!

Piše: 19.04.2017januar 18th, 2018Nema komentara

Nakon što je prošle godine u Beogradu prikupljeno preko 120 hiljada evra za decu obolelu od raka, veliki humanitarni projekat Asovi za decu, tokom prazničnog vikenda preseljen je na Gradski stadion u Užicu, gde je odigran fudbalski spektakl koji su predvodili treneri timova Milovan Rajevac i Radovan Ćurčić. Zahvaljujući velikoj humanosti ljudi koji su sa tribina po kiši bodrili fudbalske legende u utakmici za novi život, kao i onima koji su slali SMS na 3331, i uz pomoć sponzora, do danas je prikupljeno preko 6.000 evra. Iznos je u celosti namenjen za najmoderniji ultrazvučni aparat za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju koji će biti otvoren pri Opštoj bolnici u Užicu. Asovi za decu dobili su prvo poluvreme u borbi za nove živote, a za pravu pobedu potrebno je još 9.000 evra, pa pozivamo sve ljude velikog srca da zajedno pobedimo i u ovoj važnoj utakmici, a umesto golova na terenu dovoljno je poslati SMS na 3331 i tako donirati 100 dinara!

Publika se u subotu na tribinama na Gradskom stadionu u Užicu podsetila sjajnih bravura Ljubinka Drulovića, Zorana Njeguša, Damira Čakara i drugih fudbalskih legendi koji su tog popodneva kotrljali loptu u humanitarne svrhe, a proslavljenim fudbalerima pridružio se i slavni srpski glumac Nenad Okanović, koji je verovatno jedini učesnik koji je u istoriji  održavanja humanitarnih utakmica uspeo da dobije žuti karton. Treneri timova Milovan Rajevac i Radovan Ćurčić bili su zadovoljni nerešenim rezultatom 6:6, kojim su doajeni domaćeg fudbala pokazali da ih velika kiša nije omela da ostave srce na terenu i vise puta zatresu mrežu druge ekipe. Iako su im golovi bili razdvojeni, ova dva tima nikako nisu bile protivničke ekipe, jer su se zajedničkim snagama borili za nove živote! Užičani su prepoznali važnost ove utakmice, pa ih ni jaka kiša nije omela da dođu na stadion i navijaju na ovom jedinstvenom fudbalskom spektaklu. Značajan uticaj na uspeh akcije imali su i mediji koji su dali prostor ovom događaju i istakli njegovu važnost, ali i poznate ličnosti kao što su Miloš Biković, Jelisaveta Orašanin, Viktor Savić, Andrija Milošević, Ana Stanić i mnogi drugi, koji su pozvali svoje obožavaoce da slanjem SMS-a učestvuju u prikupljanju sredstava za novi ultrazvučni aparat za užičku bolnicu.

Organizatori meča uz Jovana Simića i EXIT fondaciju, bili su još i Grad Užice, udruženje Roditelj i humanitarni aktivista i heroj akcije “Bitka za bebe” Zoran Milovanović.