Skip to main content
Vesti

Stiže Bridge konferencija: Važni akteri svetske muzičke scene na velikom uvodnom panelu Sea Star festivala

Piše: 21.05.2024Nema komentara

Predstavljene brojne druge društveno odgovorne aktivnosti na festivalu

Šesto izdanje Sea Star festivala u petak, 24. maja, s početkom u 18 sati na Electric Waves bini donosi specijalan panel pod nazivom „Bridge 2025 – skok u budućnost: Umag kao domaćin nove globalne muzičke konferencije“. Panel će biti uvod u Bridge konferenciju, čiji je cilj da uz pomoć glavnih aktera muzičke industrije ruši granice i gradi mostove između severa, istoka, zapada i juga, a koja će prvi put biti održana 2025. godine u sklopu Sea Star festivala. 

Na panelu će u petak učestvovati ključni akteri svetske glazbene industrije: Maria May, muzička agentkinja iz vodeće muzičke i sportske agencije Creative Artists Agency, koja predstavlja svetske muzičke zvezde kao što su David Guetta, Black Eyed Peas, Róisín Murphy, The Chainsmokers, Robin Schulz i brojni drugi,  zatim Greg Parmley, voditelj International Live Music Conference-a (ILMC), Ruud Berends, suosnivač i voditelj planiranja International Festival Foruma (IFF) u Londonu, Dušan Kovačević, osnivač EXIT i Sea Star Festivala, Ivan Milivojev, doživotni počasni član YOUROPE-a i Dražen Baljak, predsednik Kancelarije za izvoz muzike We Move Music Croatia, dok će panel voditi Jennifer Cohrane, CEO i osnivačica konzultantske firme Work Inspired i bukerka EXIT festivala. 

Dan pre panela, u četvrtak, u saradnji s festivalima Ada Divine Awakening i EXIT, u idiličnoj laguni Stella Maris, kao deo programa CACAO Я:EVOLUTION po prvi će put biće predstavljena natural high zona, obeležena svesnom muzičkom i dejstvima sirovog kakaa, koji pospešuje lučenje hormona sreće i neverovatne energije. 

Takođe, ove sezone Sea Star donosi niz društveno odgovornih akcija, a posebno se ističe projekat REMEDIES, u sklopu kojeg će biti organizovana akcija čišćenja umaškog podmorja i priobalja.

Aktivizam je od samih početaka bio izuzetno važan deo Exita i svih njegovih festivala, pa tako i Sea Star-a koji će i ove godine biti održan u letnoj predsezoni. I ove je godine organizovan ceo niz društveno odgovornih aktivnosti, pa će posetioci i posetiteljke moći da se informišu o važnim temama, da se uključe u različite aktivističke kampanje i radionice usmerene na očuvanje životne sredine, mentalnog zdravlja, uticaja festivala na razvoj turizma, kao i veliku humanitarnu akciju Stars4Kids. 

REMEDIES

U sklopu REMEDIES projekta na Sea Star Festivalu biće organizovano nekoliko aktivnosti: 

Akcija čišćenja „Sjajni Umag“

U subotu, 25. maja, od 10 časova biće održana akcija čišćenja umaškog podmorja i priobalja „Sjajni Umag“. Pozivamo stanovnike Umaga i posetioce Sea Star festivala da se pridruže akciji od 10 časova, uz 10 ronilaca Sportskog podvodnog ribolovnog kluba Sveti Pelegrin Umag koji će čistiti deo mora.

Prijave za učestvovanje biće moguće na Trgu slobode u Umagu, na štandu Turističke zajednice Grada Umaga, gde će svi zainteresovani, uz registraciju i kratku edukaciju o akciji, dobiti majice, rukavice, kese za otpad, vodu i vaučer za obrok.

Organizatori, oni koji podržavaju ovu akciju čišćenja i učestvuju u njoj su Grad Umag, Turistička zajednica Grada Umag, YouSea, 6. Maj, BAUHAUS, Sportski podvodni ribolovni klub Sveti Pelegrin Umag, Rentistra.com, Mar in co, Planet Matters, Društvo hrvatsko-slovenskog prijateljstva, dok kroz ekološki projekat REMEDIES u organizaciji učestvuju Univerzitet u Mariboru, EXIT fondacija i Sea Star festival. 

Dvosatne radionice posvećene zero waste kozmetici

Takođe u okviru REMEDIES projekta, Sea Star i EXIT fondacija donose priliku da se zainteresovani bolje upoznaju sa zero waste kozmetikom. Radionica će biti organizovana u petak i subotu, 24. i 25. maja, od 16:00 do 18:00 sati, u festivalskoj atmosferi, na plaži kod Hotela Umag.

Učesnici će moći da isprobaju zero waste kozmetiku na licu mesta i saznaju više o njenim prednostima. Ova aktivnost realizuje se uz pomoć Nacionalnog hemijskog instituta u Sloveniji, glavnog partnera REMEDIES projekta. Učestvovanje na radionicama otvoreno je za javnost, svi su dobrodošli!

Podsećamo, EXIT fondacija je deo velikog ekološkog projekta REMEDIES, u okviru Horizon programa Evropske unije i „EU Mission: Ocean“, posvećenom pojedincima, organizacijama, kolektivima i svima koji žele da doprinesu ekosistemu bez plastičnog otpada. Više informacija dostupno je na sajtu projekta.

LIFE IS LIVE

EXIT i UNICEF, u sklopu dugoročne saradnje, nastavljaju kampanju posvećenu mentalnom zdravlju. Kampanja je lansirana 2023. godine s fokusom na digitalnu zavisnost, a tema se produbljuje paradoksalnim pitanjem jesmo li povezaniji, a usamljeniji nego ikad, odnosno koliko smo zapravo povezani, iako svakodnevno komuniciramo putem digitalnih platformi. 

EXIT i UNICEF ovom kampanjom podsećaju na važnost autentičnih životnih iskustava kakve nude muzički festivali: njihova je suština doživljavanje pravih, moćnih iskustava i  interakcija s ljudima. Važnost ove kampanje prepoznala je i asocijacija evropskih festivala YOUROPE, čiji su deo globalno poznati festivali kao što su Roskilde, Primavera Sound, Boom, Mad Cool, Pukkelpop, Sziget i mnogi drugi iz 29 zemalja članica. 

EXIT i UNICEF nastoje ukazati na ogroman značaj kontakta uživo za mentalno zdravlje, pogotovo u digitalnom dobu kod mladih ljudi. U sklopu kampanje postojaće niz aktivacija i zona na događajima koje organizuje EXIT, počevši već od Sea Star festivala. Dostupna je i stranica lifeislive.org, koja će tokom ove dugogodišnje akcije biti ispunjena edukativnim sadržajima. 

Spakuj uspomene s mora i ponesi ih na EXIT – to može biti tvoj True Story za ceo život! Više o načinu na koji možeš da se uključiš u akciju i osvojiš supermoćne EXIT nagrade saznaj ovde.

PIXELATA

Sea Star i ove godine kroz nekoliko aktivacija nastavlja saradnju s programom „Svaka limenka se računa“. Pixelata je zid od 12 kvadrata s više od 2.000 iskorišćenih limenki, od kojih se stvara veliki mural, pravo umetničko delo. Pixelata je jedinstveni spoj umetnosti i reciklaže, i predstavlja impozantno delo u čijem stvaranju mogu učestovati svi posetioci. Fanovi Sea Stara su prethodnih godina sjajno reagovali i kreirali nekoliko murala koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svest o značaju reciklaže.

RANČEVI

Rančevi su posebna atrakcija na festivalu. Volonteri RECAN fondacije patroliraju s reciklažnim rančevima na leđima, skupljajući limenke. Rančevi su lako uočljivi, upadljivi i brendirani, tako da svi gosti festivala mogu ubaciti prazne limenke u njih. Limenke će biti reciklirane i za nešto više od mesec dana će se ponovo naći na policama u radnjama!

STARS4KIDS

STARS4KIDS je višegodišnji projekt sprovodimo na svim događajima iz Exitove festivalske porodice. U akciji STARS4KIDS zvezde koje nastupaju na festivalima doniraju svoju ličnu stvar ili predmet (instrument, odeća…) i potpišu ga kako bi se prikupljene stvari mogle naći na internet aukciji. Aukcija će biti organizovana u bližoj budućnosti, i to na globalnom nivou, a sav prikupljeni novac biće namenjen za lečenje dece.

Šesto izdanje Exitovog Sea Star Festivala biće održano od 23. do 26. maja u magičnoj umaškoj laguni Stella Maris. Četvrtak je, kao i do sada, rezervisan za Welcome Day koji će predvoditi maestro svesne muzike Mose, dok je nedelja rezervisana za After Party

Hedlajneri festivala i ove godine su najveće svetske i regionalne zvezde. Moćan spisak na kojem se ove godine našlo više od 80 sjajnih imena predvode Baby Lasagna, Angelina Mango, Ofenbach, John Newman (Hybrid DJ set), Victoria iz Måneskina, Hot Since 82, INIKO, Joker Out, Buč Kesidi, kao i Senidah, Devito, Grše, Kuku$ i z++.  

Ulaznice

Festivalske ulaznice dostupne su po predfinalnoj ceni od 6.900 dinara, dok je jednodnevne ulaznice moguće kupiti po ceni od 3.900 dinara. Ulaznice su dostupne ovde, na svim prodajnim mestima ili online putem Gigs Tix-a

Ovogodišnji Sea Star Festival biće održan uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice Grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.