Skip to main content
Vesti

State of Exit Zona

Piše: 09.07.2016januar 21st, 2018Nema komentara

Kao i svake godine deo pažnje koju Exit Festival privlači na sebe usmerana je na one koji se trude da svet učine boljim mesto za sve nas.

Ovogodišnja tema Zone, pored magije i ljubavi zasigurno, jeste i aktivizam. Program na Zoni je izmenjen u odnosu na prošlu godinu, pa omladinske organizacije i udruženja predstavljaju svoje aktivnosti na interaktivniji i zabavaniji način nego ranijih godina! Ove godine pristiglo je više od 40 prijava udrženja koja su bila zainteresovana da na State of Exit Zoni predstave svoje aktivnosti.

Pored organizacija i institucija koje se zajednički trude da u četiri dana posetiocima Festivala predstave svoj rad, svoje super heroje, kandidature Grada Novog Sada za evropsku prestonicu mladih i kulture, na Zoni se realizuju i različite tribine, kreativne radionice, izložba instalacija mladih umetnika, kao i  zabavne i opuštajuće aktivnosti poput bodypaitinga, twistera, stonog tenisa/fudbala, društvenih igri i sl.

Druge večeri Exita, na štandu „Novi Sad 2021“, na kojem se promovišu aktivnosti Grada Novog Sada u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, gošća je bila Katarina Danojlić, PR i projekt menadžerka fondacije „Podrži život“.

Ideju za pokretanje fondacije koja će pomagati teško bolesnoj deci izneo je glumac Sergej Trifunović, posle čijeg gostovanja u jednoj TV emisiji u martu 2013. godine u roku od četiri dana skupljeno milion evra da se maloj Tijani Ognjanović uradi transplatacija srca u Hjustonu. Od tada do danas prikupljen je novac za lečenje 36 dece i pokrenute su 44 humanitarne akcije.

– Da bi se priključili akcijama fondacije „Podrži život“ i pokazali svoju humanu stranu potrebno je da pošaljete SMS na broj 5757 i na taj način donirate 100 dinara za decu kojoj je hitno potrebno lečenje. Ujedno, ukoliko ste zainteresovani da postanete volonter Fondacije informišite se na FB strani ili sajtu www.podrzizivot.com – izjavila je Katarina Danojlić.

Svakog dana za vreme Exit festivala, OPENS State of Exit Zona je na starom mestu, a program se održava od 19 i 30 do 23 časa. Dođite i  budite i Vi naša pokretačka snaga, dođite i nađite Vašeg superheroja/ku!