Skip to main content
Vesti

Sedmi regionalni sajam omladinskog turizma OPENS YOUTH FAIR u Novom Sadu

Piše: 03.07.2018jul 7th, 2018Nema komentara

OPENS YOUTH FAIR, odavno je stasala u ozbiljnu manifestaciju oko koje se planiraju sve ostale obaveze. Staro jezgro grada sada je zona koja okuplja sve što je prosečnom, mladom turisti potrebno – od zabave, festivala, preko bazara suvenira i umetničkih predmeta i kupovine, pa sve do ekstremnog uzbuđenja. A u samom srcu svega je mala zona predaha i zabave u prostorijama OPENS-a.

Pod sloganom „Letnja avantura startuje sa više uzbuđenja“, 10. i 11. jula od 18 časova do 1 sat iza ponoći, održaće se 7. OPENS YOUTH FAIR, u centru Novog Sada, na čak tri lokacije u starom jezgru grada.

Program ovogodišnje manifestacije mnogo je bogatiji, jer umesto dosadašnjeg naglaska na muzičkom programu, prvi put u prvi plan su istaknuti brojni sadržaji za mlade koji upotpunjuju ugođaj i obogaćuju iskustvo boravka u Novom Sadu, Srbiji i regionu.

Na Trgu slobode, gde će se i ove godine promovisati turistička ponuda, u dve večeri odlične zabave uvešće nas brojni plesni klubovi i adrenalinski sportovi. Kultura i umetnost biće promovisane putem radionica, a veče će biti upotpunjeno degustacijom i demonstracijom pravljenja bezalkoholnih koktela koje će posetioci i sami moći da pripreme. Sve navedeno biće „začinjeno“ interesantnim i raznovrsnim muzičkim programom.

Sugrađanima vrlo dobro poznat, Noćni bazar, upotpuniće sadržaj 7. OPENS YOUTH FAIR-a i daće mu posebnu čar, a muzički jazz program i jazz spektakl u vidu WORDL JAZZ ORCHESTRA  biće pravo uživanje za poštovaoce kvalitetnog zvuka i intimne atmosfere koju pruža Katolička porta.

Pre sedam godina, tokom prvog YOUTH FAIR-a rođena je ideja da se Grad Novi Sad kandiduje za omladinsku prestonicu Evrope. Sledeća godina je godina ostvarenja ovog sna, Novi sad je Omladinska prestonica Evrope 2019.

Pored toga što će OPENS  organizovati konferenciju o omladinskom turizmu, 11.07.2018. godine, otvoriće svoju kancelariju u ulici Laze Telečkog 2 za sve one koji su spremni da se upuste u „Uvertiru ka letnjoj avanturi“. Prostor je opremljen stolom za stoni fudbal, Xbox-om, društvenim igrama koje spremaju momci iz Gaming centra, lazy bagovima i osveženjima. Prostor u Laze Telečkog 2 biće otvoren od 18 do 21 časa, za sve koji žele da se opuste i zabave, pre nego što krenu put Tvrđave narednih dana.

MUZIČKI PROGRAM – ZA PRAVE POŠTOVAOCE MUZIKE

Obe večeri, 10. i 11. jula, dobre vibracije prenosiće „Youth Fair  DJ Resident Team”. Ceremoniju otvaranja na Trgu slobode, 10. jula, upotpuniće „Muzički M kutak” uz tinejdž hor „Vivak”, čiji su glasovi obišli svet, a za svečani ton u Katoličkoj porti biće zadužen „Youth Fair Jazz kvartet”. „Coffee Shop” će posetioce svojim elektrodžezom pozvati na ovogodišnji Nišvil džez festival, a potom će Trg slobode prodrmati bend „Kal”, koji stopalima ne dopušta mirovanje!

Druge večeri sajma, 11. jula poslastica za sve ljubitelje džeza biće „Jazz World Orchestra“ u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada. „JM Jazz World Orchestra“ čini 18  vrhunskih muzičara iz 12 zemalja s pet kontinenta pod rukovodstvom američkog tromboniste, kompozitora i pedagoga Luisa Bonile. Internacionalni zvuk donosi i „Dream Spirit”, kineski bend koji svoju muziku zasniva na metalu i rifovima narodnih instrumenata. Muzički program zaokružiće vrhunska muzička atrakcija „Gift” iz Novog Sada, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Organizatori ove manifestacije su Grad Novi Sad, Turistička organizacija Grada Novog Sada, EXIT TIM, uz podršku organizacije OPENS2019, Fondacije „Novi Sad 2021“, a prijatelji manifestacije su Fortuns, Muzička omladina Novog Sada, Strada, Barmens, P.K. Adrenalin, Udruženje Friška gora, koja organizuje City Jam, zativm Converse i Noćni bazar.

Više informacija možete pronaći na sajtu http://www.youth-fair.com/, kao i na Facebook stranici https://www.facebook.com/youth fairnovisad/.

Na svim društvenim mrežama, pratite novosti putem heštega #opensyouthfair2018.