Skip to main content
Vesti

Šansa da svoju muzičku biznis ideju pretvoriš u delo: Otvoren poziv za HEMI inkubator

Piše: 01.02.2024Nema komentara

Da li si u potrazi za međunarodnim kontaktima, mentorstvom ili poslovnim prilikama? Centar za razmenu muzičkih inovacija (HEMI) sa ponosom najavljuje finalno izdanje HEMI inkubatora, prvog muzičkog biznis inkubacionog programa u regionu! Rok za prijavu na konkurs je 18. februar u ponoć.

HEMI inkubator je program razvoja poslovanja namenjen muzičkim preduzetnicima i kompanijama iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Pored Srbije, među njima su i  Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska Rumunija i Slovenije. Predstavnik Srbije i partner u HEMI projektu je EXIT fondacija.

HEMI inkubator obezbeđuje okvir sa hibridnim i prilagodljivim šemama obuke, kako bi muzičkim profesionalcima i već osnovanim kompanijama (preduzetnicima/malim i srednjim preduzećima/startapima u muzičkom sektoru) doneo merljive rezultate rada.

Programi HEMI inkubatora:

Pravac 1: Profesionalci koji imaju poslovnu ideju, žele da stvore novu uslugu, proizvod ili kompaniju u vezi sa muzičkom industrijom i potrebna im je podrška da ih pretvore u opipljiv proizvod ili uslugu.

Pravac 2: Muzički preduzetnici koji žele da razviju svoje postojeće proizvode/usluge i prošire svoje poslovanje na nova tržišta.

HEMI inkubator su razvile Organizacije članice inicijative HEMI  u saradnji sa vrhunskim stručnjacima i mentorima i u partnerstvu sa nekim od najaktivnijih i na rezultate orijentisanih muzičkih i tehnoloških organizacija/udruženja u Evropi, kao što su.  EIT Digital (EU), IMPALA (EU), Lift99 (EE),  Music Innovation Hub (IT) i Music Tech Europe (EU).

Odabrani projekti će dobiti mentorstvo jedan na jedan, radionice o specijalizovanim poslovnim temama i „mekim veštinama“ (soft skills), akreditacije za muzičke konferencije HEMI partnera i prestižne festivale. Oni će takođe učestvovati u aktivnostima umrežavanja, predstavljanju i druženju sa ključnim akterima u industriji. 

Šest projekata/kompanija će dobiti finansijsku podršku za dalji razvoj svog projekta (nakon uspešnog završetka programa).

Ko može da se prijavi?

  • Muzički preduzetnici ili kompanije, koji nude održiva rešenja za muzički sektor
  • Profesionalci koji se spremaju da stvore novu uslugu, proizvod ili kompaniju u vezi sa muzičkim sektorom
  • Kompanije koje su registrovane u jednoj od devet HEMI zemalja – Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija. (Važi samo za Pravac 2).
  • Državljani devet HEMI zemalja koji žive bilo gde u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i zemljama EFTA.

Selekcija će biti obavljena do početka marta, a program HEMI inkubatora će trajati od aprila do novembra 2024. godine.

Oblikujte budućnost muzičke industrije! Prijavite se ovde!

Aleksandra, platforma SyncUp, Srbija: „Učešće u HEMI akceleratorskom programu označilo je ključni događaj na mom preduzetničkom putu prošle godine. To nije samo program; to je mreža podrške koja je bila ključna u vođenju kroz zamršen proces pretvaranja moje poslovne ideje u opipljiv, praktičan plan rada“.

Reigo, platforma Fairmus, Estonija: HEMI Hub je najbolji način da pređete na viši nivo, uz međunarodne veze sa kreativnim i inovativnim ljudima širom Evrope. To je sigurno bio jedan od najboljih akceleratora za Fairmus i toplo preporučujem da učestvujete u ovoj jedinstvenoj prilici i da se prijavite na HEMI Hub 2024“!

Kristjan, Scoremusic, Estonija: „Bilo je veliko iskustvo i privilegija biti deo HEMI inkubatora šest meseci, steći stručnost profesionalaca muzičke industrije, proširiti našu mrežu i doći do novih kupaca. Za mene je takođe bilo veoma korisno da sa strane pogledam naš proizvod/uslugu u drugom kontekstu“.

Saznaj više o programu ovde.

Centar za razmenu muzičke inovacije – HEMI

Centar za razmenu muzičke inovacije (HEMI) je inicijativa 10 muzičkih organizacija iz Centralne i Jugoistočne Evrope (CSEE), koju sufinansira program Evropske unije Kreativna Evropa, sa ciljem da razvija inovativne poslovne modele i pruži podršku izvođačima i poslovnim muzičkim profesionalcima kako bi mogli da zadovolje trenutne potrebe tržišta.

Otkrij više na: www.hemimusichub.eu