Skip to main content
Vesti

Regionalne zvezde klupske scene šire ljubav iz Sarajeva

Piše: 28.03.2019Nema komentara

U okviru velike Exitove društvene kampanje #ShareLove, zvezde elektronske scene iz svih republika bivše Jugoslavije ujediniće ljubitelje dobrog provoda iz čitavog regiona u subotu, 13. aprila u RTV Domu u Sarajevu, na žurci u organizaciji Exit Festivala i Garden of Dreams, a uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Glavna zvezda događaja biće danski DJ Matthew Dekay, prepoznatljiv po  gruvu u kom spaja više pesama, stvarajući hipnotički miks koji osvaja plesni podijum. Za klupski spektakl zaduženi su i predstavnici svih zemalja u regionu, After Affair (Bosna i Hercegovina), b2b Kristijan Molnar (Srbija), Alex Ranerro (Slovenija) b2b Lawrence Klein (Hrvatska) i DJ Flooder (Makedonija) i b2b P.S. (Crna Gora), koji će sjajnom atmosferom potvrditi da muzika govori univerzalnim jezikom ljubavi, povezuje ljude i ne zna za granice!

Svi koji ne žele da propuste najbolje festivalsko leto u organizaciji Exit tima i jedva čekaju provod na EXIT, Sea Dance i Sea Star festivalu, imaju priliku da se priključe velikoj regionalnoj društvenoj kampanji #ShareLove. Najbolje i najautentičnije objave na Instagramu i Fejsbuku koje pozivaju na toleranciju, ljubav i poštovanje među ljudima u regionu, a sadrže i obavezne heštegove #sharelove i #tihabalkanskavecina , biće nagrađeni ulaznicama za EXIT, Sea Dance i Sea Star festivale. Akcija traje do 1. juna, a prikupljene poruke biće upućene direktno sa bina na Exitu i drugim festivalima širom regiona.

Velika regionalna društvena kampanja #ShareLove pokrenuta je sa ciljem da originalni primeri širenja pozitivne energije i tolerancije, poput ispravljanja grafita mržnje u natpise ljubavi,  postanu naša svakodnevica, čime će se učvrstiti i unaprediti dobrosusedski odnosi u regionu. Pokretači ove akcije su EXIT fondacija iz Novog Sada, u saradnji sa Munja Inkubatorom Društvenih Inovacija iz Sarajeva, najposećenijom info platformom za osnaživanje mladih, hocu.ba i Festivalom 84.

Ova inicijativa deo je platforme „Tiha balkanska većina“, koju je EXIT u aprilu 2016. godine formirao kao odgovor na rastuće tenzije među državama u regionu. Nastala prvo kao neformalna grupa umetnika i istaknutih javnih ličnosti, koji su uputili otvoren poziv javnosti da se suprotstavi ekstremnoj nacionalističkoj retorici, ona je danas jedan širi front i regionalni pokret za saradnju među ljudima koji su većina uprkos fabrikovanim sukobima koji kreiraju pojedine nacionalističke struje. U organizaciji „Tihe balkanske većine“ održane su brojne tribine i kampanje, a koje su za cilj imale da pošalju glasnu poruku da su ljudi koji razumeju značaj jačanja dobrosusedskih odnosa i uzajamnog poštovanja među narodima i pojedincima na Balkanu daleko brojniji i da više ne žele da budu tihi!

EXIT je jedini veliki svetski festival koji je nastao iz društvenog aktivizma, i kao takav nastoji da kroz sve svoje aktivnosti ukaže na važnost zajedništva, jedinstva i kreiranja boljeg društva, koje se suprotstavlja govoru mržnje i fabrikovanju međunacionalnih sukoba.

Akciju #ShareLove je podržala Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini.