Skip to main content
Vesti

Proslava prvog Međunarodnog dana joge

Piše: 15.06.2015april 30th, 2018Nema komentara

Ujedinjene nacije proglasile su 21. jun za Međunarodni dan joge. Vlada Indije je odlučila da organizuje i podrži proslavu Prvog Svetskog dana joge širom sveta.

Vlada Indije pokrenula je namenski sajt, a dizajniran je i logo koji odražava harmoniju, mir i humanost, što je i suština joge.

Ambasada Indije u Beogradu organizuje zajedničku proslavu širom Srbije. Brojne škole joge, joga praktičari i nastavnici, stručnjaci i drugi relevantni akteri u Srbiji organizovaće, po zajedničkom protokolu, programe širom Srbije 21. juna, u 7 časova.

Jedan od centralnih događaja obeležavanja Međunarodnog dana joge održaće se, u isto vreme, 21. juna, od 7 sati, u Studentskom parku u Beogradu. Vlada Republike Srbije, preko Ministarstva omladine i sporta dala je punu podršku proslave Međunarodnog dana joge. Slična podrška je stigla iz kancelarije Ujedinjenih nacija u Srbiji i nekoliko opština u Srbiji. EXIT Fondacija od osnivanja podržava projekte koji promovišu zdrave i pozitivne stavove, tako da daje podršku i obeležavanju Međunarodnog dana joge.