Skip to main content
Vesti

Poziv organizacijama civilnog društva da se ove godine priključe OPENS State of EXIT zoni

Piše: 18.05.2022maj 23rd, 2022Nema komentara
state-of-EXIT_1200x750

EXIT i ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi otvara svoje kapije za domaću i međunarodnu publiku, uz moto „Zajedno. Zauvek!”. Fondacija EXIT i OPENS pozivaju organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da ovogodišnje poruke festivala o zajedništvu, razumevanju, prihvatanju različitosti i brige o mentalnom zdravlju mladih pošalju u okviru OPENS State of EXIT zone.

Na organizacijama je da smisle najkreativniji i najzabavniji način na koji će pokazati šta za njih znači zajedništvo i briga o mentalnom zdravlju, imajući na umu da je OPENS State of EXIT zona pre svega interaktivna.

Organizacije treba da pošalju svoje osnove podatke, detaljan opis planiranih aktivnosti u okviru OPENS State of EXIT zone, neophodne tehničke uslove, kao i imena i prezimena dva predstavnika organizacije na zoni.

Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti osnovne uslove za rad, kao i potrebne akreditacije.

U izboru organizacija uzimaće se u obzir sledeći kriterijumi:

● Kvalitet i primerenost programa OPENS State of EXIT zoni;
● Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojima se program bavi;
● Povezanost programa/aktivnosti sa oblastima OPENS-a i Fondacije EXIT.

Prijava je moguća na ovom LINKU, a rok je 12. jun do ponoći.

Odluka koje organizacije će se predstaviti festivalskoj publici iz celog sveta biće doneta najkasnije do 15. juna i objavljena na zvaničnom sajtu EXIT festivala kao i na sajtu OPENS-a.

OPENS State of EXIT zona je godinama pre pandemije bila jedna od najposećenijih lokacija na festivalu, uz radionice, panel diskusije, časove salse, muziku, kao i regionalni radijski program koji se svako veče uživo emitovao. Zato će ove godine biti ponovljen „mali sajam nevladinih organizacija“, i to baš u samom srcu Tvrđave i festivala koji svoje korene vuče upravo iz društvenog aktivizma.

Moto ovogodišnjeg Exita „Zajedno. Zauvek!“ poručuje da je EXIT zajednica povezana dobrom energijom, prihvatanjem različitosti, tolerancijom, ljubavlju, razumevanjem i muzikom. Cilj je da OPENS State of EXIT zona takve vrednosti prikaže predstavljanjem lokalnog i regionalnog nevladinog sektora, posebno ističući značaj mentalnog zdravlja mladih i podrške koju je važno da im svi delovi društva pruže.

Čekamo vas na Tvrđavi!