Skip to main content
Vesti

Poziv nevladinim organizacijama za učešće na OPENS State Of EXIT zoni

Piše: 07.06.2017januar 18th, 2018Nema komentara

EXIT fondacija i OPENS 2019 pozivaju organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Srbije i celog regiona da se za vreme trajanja EXIT Festivala 2017. godine predstave brojnoj publici EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi na sajmu nevladinih organizacija u okviru OPENS State of EXIT zone.

Ove godine, EXIT obeležava događaje iz 1967.godine kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet. Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih delova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini. Znak mira, šarena odeća i cveće u kosi prve su asocijacije na „leto ljubavi“ i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost.

Stoga vas pozivamo da se priključite EXIT Letu ljubavi na našoj OPENS State of EXIT zoni i pokažete šta za vas znače ljudska prava, sloboda, različitosti i ljubav!

Predlog programa/aktivnosti, pored osnovnih podataka organizacije, treba da sadrži detaljan opis aktivnosti, neophodne tehničke uslove, kao i imena i prezimena, dva predstavnika organizacije na Zoni. Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti osnovne uslove za rad kao i potrebne akreditacije.

U izboru organizacija vodićemo računa o sledećim kriterijumima:

Kvalitet programa i primerenost programa OPENS State of EXIT zone;

Dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi;

Povezanost programa/aktivnosti sa temama OPENS 2019. i EXIT Fondacije.

Rok za prijavu je 15.jun DO PONOĆI!

Vaše prijave šaljete na mail: [email protected].

Odluka o tome koje organizacije će se predstaviti festivalskoj publici iz celog sveta, biće doneta najkasnije do 20. juna i objavljena na zvaničnom sajtu EXIT festivala www.exitfest.org.

When the Moon is in the seventh house

and Jupiter aligns with Mars,

The peace will guide the planets

and love wil steer the stars!