Skip to main content
Vesti

Osnivač Exita Dušan Kovačević: 10 stvari na koje smo najponosniji u vezi sa ovogodišnjim izdanjem festivala!

Piše: 06.07.2023jul 7th, 2023Nema komentara

U trenutku kada brojimo sate do početka EXIT festivala, čije će otvaranje kapija na Petrovaradinskoj tvrđavi večeras u 19 časova pokrenuti nezaboravni četvorodnevni praznik najrazličitijih muzičkih pravaca sa najvećim svetskim zvezdama, ali i društvenog aktivizma i velikih, novih koraka koje ovaj evropski festivalski šampion pravi svakim sledećim izdanjem, osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević izdvaja deset ključnih trenutaka u pripremi i realizaciji ovogodišnjeg izdanja festivala!

1. EXIT Univerzum

Čovečanstvo mora da se probudi, ako želi da nastavi da pleše na našoj prelepoj planeti!“ – objavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor festivala. Došlo je vreme da izađemo iz granica poznatog i zajedno zakoračimo u EXIT Univerzum, gde su lični i kolektivni potencijali beskrajni, a najsjajnije zvezde upravo svako od nas.

2. Zvezdani program uz The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillexa, Erica Prydza…

Ovogodišnji program čine neke od najvećih svetskih zvezda koje su definisale čitave muzičke žanrove, od grupe The Prodigy do Wu-Tang Clana, a stižu i Skrillex, Eric Prydz, Nina Kraviz, Indira Paganotto, Amelie Lens, Dimitri Vegas & Like Mike, Alesso, Claptone, Epica, Viagra Boys…Pripremite se za veliki prasak“ – poručuje Kovačević!

3. Trostruka ceremonija i istorijsko otvaranje festivala iz svemira!

Od kakao ceremonije na Pachamama bini u 19:30 časova, preko veličanstvene Vylane na mts Dance Areni u 21 čas, pa sve do govora Aubrey-ja Marcusa na Gorki List Glavnoj bini i otvaranja festivala iz svemira od 22:30 – ove ceremonije otvoriće portale u nove dimenzije i vrata ka Novoj Zemlji!

4. Kampanja „Živi uživo“ sa UNICEF-om

Odbijamo da budemo u potpunosti obuzeti matriksom onlajn sveta“ – navodi Dušan Kovačević. Podsećamo, EXIT Fondacija je sa UNICEF-om započela kampanjuLife is Live“ ili „Živi uživo“, usmerenu na podizanje svesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju mladih, koja u prvi plan stavlja ogroman značaj kontakta uživo za mentalno zdravlje, pogotovo u digitalnom dobu. Na samom festivalu biće dve „phone-free“ zone, u okviru kojih će posetioci moći da uzmu predah od digitalnog sveta i budu u potpunosti, svim čulima prepušteni festivalskom okruženju.

5. All-female programi na dve najveće festivalske bine

Dvostruki all-female koncept na dve najveće festivalske bine ugostiće večeras na mts Dance Areni sazvežđe najjačeg techno programa koji predvode Nina Kraviz, Amelie Lens i Indira Paganotto, dok će u subotu sa Gorki List Glavne bine zasijati Senidah, Mimi Mercedez, Sajsi MC i Kejt!

6. EXIT Music & Talent Office

Sa namerom da u punom potencijalu iskoristi svoj uticaj u muzičkom biznisu i bliske kontakte sa vodećim svetskim muzičkim i buking agencijama, EXIT je ove godine pokrenuo svoj Music & Talent Office, sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora pruži podršku na putu do zvezda. Prva predstavnica, Lanna, vunderkind regionalne elektronske scene, staće rame uz rame sa Ninom, Indirom i Amelie, upravo u okviru all-female večeri na mts Dance Areni!

7. Proslava 50 godina hip-hopa sa rep bogovima!

Veliku proslavu 50 godina hip-hopa na Petrovaradinskoj tvrđavi predvode rep bogovi Wu-Tang Clan, a tokom četiri festivalske večeri pridružuje im se preko 60 zvezda ovog žanra!

8. Istorijski povratak benda The Prodigy na EXIT!

Kada bih morao da izaberem jedan bend sa liste, to bi bio povratnički koncert grupe The Prodigy – biće to istorijski trenutak i za njih i za nas“ – navodi osnivač festivala. Liam Howlett, idejni tvorac, muzička i pokretačka sila iza ovog velikog benda, imenovao je ranije EXIT kao njihov omiljeni festival, a u ekskluzivnom intervjuu uoči festivala najavio noć za pamćenje!

9. Natural High zone sa organskim kakaom na festivalu!

Na Petrovaradinskoj tvrđavi biće dostupne i dve 100% Natural High zone, gde će posetioci moći da uživaju u potpuno prirodnom kakau, napitku koji obnavlja energiju, stimuliše hormone sreće i ima brojne zdravstvene dobrobiti. „Morate probati i osetiti potpuno prirodan i zdrav high koji niste očekivali“ – naveo je Kovačević.

10. Epsko zatvaranje ovogodišnjeg izdanja EXIT festivala uz Keinemusik

Epsko zatvaranje ovogodišnjeg izdanja na mts Dance Areni predvodiće trenutno najtraženiji producentski i DJ kolektiv Keinemusik, uz najlepši izlazak sunca nad Exitovim hramom elektronske muzike, a žurka će trajati do ranih jutarnjih sati!