Skip to main content
Vesti

KONKURS – Rezidencija Ismet Atić

Piše: 27.06.2019Nema komentara

Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i fondacija „EXIT“ u okviru rezidencijalnog programa u znak sećanja na kulturnog poslenika Ismeta Atića koji je značajno uticao na kulturnu scenu Novog Sada, a u saradnji sa organizacijama „AIR Wro“ i „Firlej“ iz Vroclava u Poljskoj objavljuju

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONKURSU

za selekciju kulturnih menadžera i producenata kojima će na ovaj način biti pružena prilika da borave i steknu iskustvo u realizaciji konkretnih projekata u Vroclavu (Poljska) u periodu od 14. do 28. oktobra.

Više informacija o projektima u Vroclavu ovde.

Konkurs je otvoren do 31. avgusta u ponoć.

Traženi profil kandidata podrazumeva sledeće:
• da bude punoletni državljanin Republike Srbije;
• da je njegovo prebivalište na teritoriji grada Novog Sada;
• da ne prelazi starosnu granicu od 40 godina;
• da poseduje minimalno iskustvo u produkciji muzičkih događaja ili prethodno znanje o produkciji (prednost će imati studenti produkcije);
• da adekvatno poznaje engleski jezik;
• da bude kreativan, komunikativan i naklonjen saradnji u timu.

Dokumentacija potrebna za konkurs:
• kratka biografija na engleskom jeziku koja ne prelazi četiri strane i u kojoj su navedeni prethodno obrazovanje ili iskustvo u ovoj oblasti;
• motivaciono pismo u kojem se obrazlažu razlozi za putovanje, a koje ne prelazi 500 reči. Pismo treba da predstavi ideje koje bi kandidati u svom daljem radu želeli da realizuju, segment produkcije koji ih najviše zanima i tome slično. Takođe, kandidati treba da navedu koliko su upoznati sa radom i delom gospodina Atića i za koji od njegovih mnogobrojnih projekata smatraju da je ostavio najveći trag u kulturnom životu Novog Sada i zašto.

Dokumentacija se šalje na: [email protected] sa naznakom „Rezidencija Ismet Atić“.
Rezidencija se realizuje u znak sećanja na Ismeta Atića, jednog od osnivača Kulturno-informativnog centra ,,Mladost“ u Futogu i dugogodišnjeg predsednika Saveza amatera Novog Sada. Punih četrdeset godina radio je u oblasti kulture i umetnosti u Novom Sadu i učestvovao u organizaciji preko tri hiljade programa iz svih oblasti kulture i umetnosti.

Ismet Atić (1950-2017), dobitnik Oktobarske nagrade Grada Novog Sada za 2015. godinu. Rodonačelnik, idejni tvorac, producent, reditelj i glavni organizator brojnih manifestacija, od protokolarnih do dečjih festivala, kao i programa koji su inicirali ideju da Novi Sad dobije prestižnu titulu Evropske prestonice kulture. Vizionar i čovek koji je nesebično davao sebe za dobro u našem gradu.

Vroclav, kao jedna od evropskih prestonica kulture iz 2016. godine, nastoji da nastavi sa aktivnostima koje su proizvod velikih postignuća iz vremena titule, te da afirmiše bogato kulturno nasleđe grada. Sa tim u vezi, program „AIR Wro“ namenjen je predstavnicima kreativnih i akademskih krugova iz oblasti savremene umetnosti sa ciljem razmene znanja i iskustva na internacionalnom nivou. Program ,,Air Wro“ na ovaj način promoviše značaj lokalnih, neafirmisanih umetnika, ne samo u okviru granica Poljske, već i onih iz inostranstva, koji su odabrali Vroclav za okrilje svog stručnog razvoja. Centar za umetničke delatnosti ,,Firlej“ promoviše poljsku muziku i pokreće trendove kroz organizaciju i razvoj internacionalnih i lokalnih muzičkih projekata. Izabrani na konkursu asistiraće u produkciji nekog od događaja u okviru događaja „Futurum“, upoznaće se sa lokalnim umetničkim krugovima i različitim organizacijama i institucijama.
Komisija će o rezultatima konkursa odlučiti do 15. septembra.