Skip to main content
Vesti

Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!

Piše: 01.11.2023Nema komentara
EXIT 2023 (1) (1) (2)

Višestruko nagrađivani EXIT festival i Sea Star koji EXIT tim organizuje u susednoj Hrvatskoj i ove godine su u trci za festivalske „Oskare“! Oba festivala nominovana su za predstojeće Evropske festivalske nagrade (EFA), najprestižnije takmičenje u festivalskoj industriji, a glasanje je otvoreno za sve i trajaće do 30. novembra!

Na objavljenoj listi, ovogodišnje izdanje Exita još jednom se takmiči za titulu „Najboljeg velikog festivala“, nagradu koju je novosadski festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine, dok je istarski Sea Star festival, koji predstavlja jedan od najboljih primera izvoza kreativnih industrija Srbije, nominovan u kategoriji „Najboljeg festivala srednje veličine“.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajaće do 30. novembra, na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, ili putem linka, izborom za EXIT u kategoriji „Best Major Festival“ i izborom Sea Star festivala u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“. Glasovi milionske publike širom sveta odlučiće o pobednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji. Pobednici će biti proglašeni 17. januara sledeće godine u Groningenu u Holandiji.

Pored toga što je dva puta proglašen za „Najbolji veliki festival“ u okviru Evropskih festivalskih nagrada, višestruki evropski šampion EXIT poneo je titulu „Najboljeg evropskog prekomorskog festivala“ na Britanskim festivalskim nagradama 2007, a prošle godine je na istom prestižnom takmičenju zavredio i nagradu za „Najbolju festivalsku inovaciju“. Brojni ugledni svetski mediji, kao što su The Guardian, New York Times, CNN, BBC, godinama svrstavaju EXIT u najbolje manifestacije na svetu.

U prodaji najpovoljnije ulaznice za EXIT 2024!

EXIT festival naredne godine biće održan od 11. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Najpovoljnije ulaznice po promo ceni od 6.990 dinara i uz uštedu od 50% dostupne su na sajtu festivala, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online, a prvi izvođači biće uskoro objavljeni.