Skip to main content
Vesti

Fondacija EXIT na ovogodišnjoj Dunavskoj konferenciji o kulturi

Piše: 28.04.2022Nema komentara
Foto: Luis Fernando Felipe Alves, Unsplash

Fondacija EXIT će biti deo 9. izdanja međunarodne Dunavske konferencije o kulturi, koja će biti održana od 8. do 10. maja u gradu Ulm u Nemačkoj. Fondaciju će predstavljati predsednik Upravnog odbora Ivan Petrović, u okviru panela „Kako se kultura u Dunavskom regionu menja zbog rata u Ukrajini“.

Na panelu će fokus biti stavljen na solidarnost sa ratom ugroženim umetnicima i radnicima u kulturi. Govoriće se i o dodatnim akcijama solidarnosti, kao i o tome šta znači solidarnost u praksi ovih dana.

Na panelu će, pored Ivana Petrovića, učestovati umetnica iz Ljubljane Teja Reba, rektor Univerziteta Metropolitan iz Budimpešte i arhitekta Bálint Bachmann. Moderatorka će biti Annette Schmidt sa nemačkog regionalnog televizijskog kanala SWR. Uvodnu reč daće kulturolog sa Univerziteta u Tibingenu Reinhard Johler.

Panel će biti održan 9. maja, a link za praćenje uživo biće dostupan na sajtu Dunavske konferencije o kulturi. Ovde možete pronaći ostale informacije i link za registraciju.

Glavni cilj Dunavske konferencije o kulturi je stvaranje novih saradnji između umetnika, kulturnih institucija i donosilaca odluka. Dunavski region se u tom procesu posmatra kao jedinstveno, ali istovremeno i izuzetno raznoliko kulturno područje. Ovaj godišnji forum je postao poznata platforma za predstavljanje zanimljivih projekata, diskusiju o kulturno-političkim pitanjima i promociju mogućnosti našeg regiona za veliku kulturnu raznolikost i kreativnost, a sve to kroz međunarodnu saradnju.

Organizator Dunavske konferencije o kulturi je Evropska dunavska akademija iz Ulma, a inicijator je Ministarstvo nauke, istraživanja i umetnosti Baden-Virtemberga.