Skip to main content
Vesti

EXIT tribina: Tiha balkanska većina!

Piše: 12.04.2019april 14th, 2019Nema komentara

U subotu, 13. aprila u RTV Domu u Sarajevu širimo ljubav u okviru velike Exitove regionalne kampanje #ShareLove pokrenute sa ciljem da originalni primeri širenja pozitivne energije i tolerancije, poput ispravljanja grafita mržnje u natpise ljubavi,  postanu naša svakodnevica, čime će se učvrstiti i unaprediti dobrosusedski odnosi u regionu. Tim povodom biće upriličen panel sa istaknutim gostima iz celog regiona, a uveče i žurka na kojoj će zvezde elektronske scene iz svih republika bivše Jugoslavije ujediniti ljubitelje dobrog provoda.

Panelisti:

  • Ida Prester, frontmenka bendova „Lollobrigida“ i „Maika“
  • Dino Šaran, frontmen benda „Letu štuke“
  • Jan Zlatan Kulenović, direktor Inkubatora društvenih inovacija „Munja“
  • Jure Zubčić, aktivist iz Zadra i učesnik #ShareLove akcije
  • Nemanja Cvetković, predsednik udruženja „Balkanac“
  • Ivan Petrović, predsednik UO EXIT fondacije

Panel diskusiju će moderirati voditeljka Aida Alilović Jokanović.

Na događaju će biti prikazan dokumentarni film „Kuća je tamo gde su ti prijatelji“ udruženja „Balkanac“.

Tribina je deo kampanje #ShareLove u organizaciji Exit fondacije iz Novog Sada, u saradnji sa Munja Inkubatorom Društvenih Inovacija iz Sarajeva, najposećenijom info platformom za osnaživanje mladih hocu.ba, uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.

Ulaz je besplatan. Zbog ograničenog broja mesta potrebno je izvršiti
prijavu putem online prijave.Svi posetioci će dobiti i posebne #ShareLove poklone.

Iste večeri u istom prostoru u okviru velike Exitove društvene kampanje #ShareLove biće i žurka u organizaciji Exit Festivala i Garden of Dreams, a uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Glavna zvezda događaja biće danski DJ Matthew Dekay, prepoznatljiv po  gruvu u kom spaja više pesama, stvarajući hipnotički miks koji osvaja plesni podijum. Za klupski spektakl zaduženi su i predstavnici svih zemalja u regionu, After Affair (Bosna i Hercegovina), b2b Kristijan Molnar (Srbija), Alex Ranerro (Slovenija) b2b Lawrence Klein (Hrvatska) i DJ Flooder(Makedonija) i b2b P.S. (Crna Gora), koji će sjajnom atmosferom potvrditi da muzika govori univerzalnim jezikom ljubavi, povezuje ljude i ne zna za granice!

Svi koji ne žele da propuste najbolje festivalsko leto u organizaciji Exit tima i jedva čekaju provod na EXIT, Sea Dance i Sea Star festivalu, imaju priliku da se priključe velikoj regionalnoj društvenoj kampanji #ShareLove. Najbolje i najautentičnije objave na Instagramu i Fejsbuku koje pozivaju na toleranciju, ljubav i poštovanje među ljudima u regionu, a sadrže i obavezne heštegove #sharelove i #tihabalkanskavecina , biće nagrađeni ulaznicama za EXIT, Sea Dance i Sea Star festivale. Akcija traje do 1. juna, a prikupljene poruke biće upućene direktno sa bina na Exitu i drugim festivalima širom regiona.