Skip to main content
Vesti

EXIT Teatar donosi priču o ikoni ’70-ih: Višestruko nagrađivana predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ 3. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu

Piše: 23.09.2022septembar 27th, 2022Nema komentara

U ponedeljak, 3. oktobra, u 19:30 na sceni ,,Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta biće izvedeno nagrađivano dramsko delo Tijane Grumić „Ko je ubio Dženis Džoplin?“, u režiji Sonje Petrović, o rok zvezdi koja je svojom beskompromisnom autentičnošću izmenila put narednim generacijama žena. Reč je o predstavi koja je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta (SNP) i Omladinske prestonice Evrope (OPENS).

Predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ je prožeta intrigama koje publiku vode nazad u sedamdesete godine prošlog veka, u jednu hotelsku sobu u kojoj je sa samo 27 godina umrla Dženis Džoplin. Kroz njenu životnu priču predstava povlači paralelu sa položajem žena u društvu danas, 52 godine nakon smrti glavne junakinje.

Izvođenje predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ ujedno je i podsećanje na projektat EXIT Teatar, u okviru kojeg su u prvim godinama deo festivala bile i predstave. Cilj je da program EXIT festivala u budućnosti bude proširen i ovom granom umetnosti.

U predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ učestvuju: Bojana Milanović, Sonja Isailović, Stefan Vukić, Dimitrije Aranđelović, Vukašin Ranđelović, Petar Banjac, Filip Grubač i Igor Sakač.  Autorski tim čine režiserka Sonja Petrović, autorka Tijana Grumić, dramaturg Nikolina Đukanović, scenograf  Željko Piškorić, kostimografkinja Senka Ranosavljević, koreografkinja Mira Beba Dobrinković i dizajner svetla Tihomir Boroja. Predstava je do sada osvojila brojna priznanja, od kojih su najznačajnije „Korak u hrabrost“ na Teatar festu u Banjaluci, kao i Nagrada publike 65. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu. 

Ulaznice su dostupne preko Gigs Tix prodajne mreže i online, po ceni od 1.000 dinara.