Skip to main content
Vesti

EXIT te zove: Prijavi se i ostvari svoju ideju!

Piše: 13.04.2020maj 6th, 2020Nema komentara

Otvoren je konkurs za profesionalce iz muzičke industrije i urbane kreativce, i to u okviru velikog međunarodnog projekta „MOST – the Bridge for Balkan Music“ čiji je osnovni cilj razvoj muzičke industrije na Balkanu i promovisanje domaćih izvođača na internacionalnom tržištu. Zahvaljujući ovom četvorogodišnjem projektu, na kom je EXIT fondacija partner, ujedinjeni kreativci imaju priliku da na globalnom nivou predstave i unaprede svoje ideje i sporvedu ih u delo! Rok za prijavu na konkurs je 15. maj.

Više o projektu i prijave na konkurse:  https://mostmusic.eu/

Prvi konkurs namenjen je muzičkim agentima, menadžerima, promoterima, festivalskim selektorima i drugim profesionalcima muzičke industrije. „MOST – the Bridge for Balkan Music“, finansiran od strane programa „Kreativna Evropa“, odabranim kandidatima obezbedio je sedmodnevni kurs menadžmenta u kulturi, mentorske konsultacije, treninge na prestižnoj „WOMEX 2020“ konferenciji u Budimpešti i priliku da sarađuju sa drugim kolegama sa Zapadnog Balkana. Radni jezik je engleski.

Konkurs za urbane kreativce fokusiran je na gradske inicijative, koje se oslanjaju na muziku. U prvoj fazi će odabrani kandidati dobiti mentora, da bi u drugoj pobedničke inicijative bile realizovane u gradu odakle su i potekle. Šest parova čije ideje budu najbolje dobiće po 5000 evra kao podršku realizovanja projekta, ali i mogućnost da unaprede svoja znanja i iskustva na seminarima i konferencijama.

Pored ovoga, u toku je i konkurs za muzičare, koji za cilj ima da izvođače worldmusic i etno žanra promoviše u globalne zvezde.

EXIT fondacija će zajedno sa partnerima na projektu u naredne četiri godine strateški ciljati ključne tačke svetske muzičke industrije, podstičući karijere mnogih talentovanih umetnika, menadžera, festivala i institucija da se izbore sa svim preprekama obostrano korisne razmene između Balkana i ostatka sveta.  U projektu učestvuju Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija i Albanija.

MOST će odabranim kandidatima svih konkursa obezebediti različite obuke i sadržaje na temu muzičke industrije kao što su mentorstvo, treninge, studijska putovanja, kreativne radionice, druženja, itd, a EXIT festival će naredne godine biti domaćin velikog događaja u okviru projekta.