Skip to main content
Vesti

EXIT predstavio WOMBA platformu na Pachamama bini

Piše: 08.07.2022Nema komentara

Nova World Music Balkans (WOMBA) platforma predstavljena je posetiocima sinoć, prvog dana EXIT festivala, na Patchamama bini.

WOMBA platforma je deo projekta MOSTThe Bridge for Balkan Music, podržanog od strane Programa Kreativna Evropa, i njen cilj je da poveže i promoviše umetnike, promotere, događaje, izdavačke kuće i organizacije iz regiona fokusirane na autentičnu tradicionalnu muziku Balkana, istovremeno jačajući tržište World Music žanra na ovom delu planete i nastojeći da napravi iskorak tradicionalne muzike sa ovih prostora u svet.

Nakon svečane ceremonije otvaranja velika zvezda „svesne muzike” DJ Mose napravio je opuštajuću atmosferu, a engleski kantautor Sam Garrett je svojim neverovatnim glasom očarao publiku. Pored njih, prve večeri nastupio je i srpski bend Naked i bosansko – hercegovački bend Divanhana, jedni od pobednika na MOST konkursu za Balkan Music Expert, kao i Kamerata Balkanika & Lana Zorjan, DJ Farrapo i Vinodilo.

Danas započinje i prva WOMBA konferencija u Wellness & SPA hotelu “Fruške terme” i trajaće do nedelje 10. jula.

Večeras će na EXIT-ovoj Patchamama bini u sklopu WOMBA showcase nastupiti Maya Kamaty, Praful, Oratnitza, Shkodra Elektronike, Dub Duba i Pafel Falafel.