Skip to main content
Vesti

EXIT fondacija pridružuje se akciji „Da li možeš da pobediš ovu ekipu?”

Piše: 06.12.2018Nema komentara

Predstavnici EXIT fondacije u subotu, 8. decembra u 13h u školi „Milan Petrović“ u Novom Sadu odigraće prijateljski fudbalski meč sa ekipom Dnevnog boravka/Radnog centra ove škole.

Vođeni osnovnom idejom unapređenja socijalne inkluzije mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih osoba sa invaliditetom, na inicijativu Dnevnog boravka ŠOSO „Milan Petrović” sa domom učenika iz Novog Sada i uz podršku Novog kulturnog naselja, osmišljena je, i početkom marta 2018. godine započeta akcija: „Da li možeš da pobediš ovu ekipu?”, a kako je naišla na veliko interesovanje javnosti, planirano je da se prijateljske utakmice održavaju do marta 2019. godine. I EXIT fondacija priključuje se inicijativi, te će se meč održati u subotu, 8. decembra u 13h u sportskoj sali škole „Milan Petrović“ u ulici Bate Brkića bb.

 

Do sada je u ovoj akciji učestovalo preko stotinu građana Novog Sada dajući nemerljiv doprinos razvijanju klime prihvatanja osoba sa invaliditetom, a od oktobra ove godine mečeve protiv korisnika Radnog centra odigrali su (i u narednim nedeljama odigraće): Lav Liga Vojvodine, Eko Dostava, Dobrovoljno Vatrogasno Društvo JGSP Novi Sad, OPENS 2019, Sportsko Društvo Gluvih „Polet”, Institut za Javno zdravlje Vojvodine, Pozorište „Promena”, ekipa serije „Kurbla – Pozitivni mladi ljudi”, Victory Gym, Invictabike shop, Centar za omladinski rad i mnogi, mnogi drugi.

 

Svi koji žele da se prijave na drugu sezonu „Da li možeš da pobediš ovu ekipu” mogu to da učine na Fejsbuk stranici Novog kulturnog naselja i pridruže se ovom jedinstvenom sportskom druženju.