Skip to main content
Vesti

Creative Climate Leadership za umetnike i profesionalce iz oblasti kulture

Piše: 17.07.2017mart 12th, 2018Nema komentara
Creative Climate Leadership

EXIT fondacija u partnerstvu sa organizacijama širom Evrope aktivno promoviše značaj ekološke svesti u regionu zapadnog Balkana i sa mrežom evropskih najznačajnijih pozorišnih institucija pokrenula je Creative Climate Leadership program za umetnike i profesionalce iz oblasti kulture sa ciljem istraživanja kulturnih dimenzija klimatskih promena i preduzimanja kreativnih i fleksibilnih akcija od značaja za budućnost naše planete.

Creative Climate Leadership okuplja osam evropskih partnera koji predstavljaju širok geografski domet, specijalnost u raznim umetničkim formama, različite pristupe izgradnji kapaciteta za delovanje na životnu sredinu kroz ceo kreativni sektor Evrope.

Deo programa Creative Climate Leadership je radionica, odnosno internacionalna obuka i profesionalni razvoj iz oblasti kulture i umetnosti koja će se održati od 8. do 14. oktobra u Kopru, Sloveniji.

Profesionalci koji sarađuju sa kulturnom i kreativnom zajednicom imaće priliku da na toj radionici, između ostalog, istraže ulogu kulture i kreativnosti u rešavanju problema vezanih za klimatiske promene i ekologiju kroz upoznavanje sa expertima koji će sa njima podeliti studije slučaja, istraživanja, pristupe i praktična rešenja. Saznajte više o programu na: www.creativeclimateleadership.com

Petodnevni intenzivni kursu u Kopru omogućavaju Julie‘s Bicycle (Velika Britanija) i PiNA (Slovenija), dve pionirske organizacije u sektoru kulture, klimatiskih promena i održivog razvoja Evrope.

Aplikacije za učešće na radionici će biti razmatrane iz svih kreativnih disciplina i umetničkih formi. Kako najavljuju organizatori, dobrodošli su aplikanti iz organizacija koje rade direktno sa kulturnim sektorom (mreže, asocijacije, fondacije itd.)

Obezbeđene su donacije koje pokrivaju takse, putovanje i smeštaj za samozaposlene kandidate, a broj smanjenih cena kursa za manje organizacije je ograničen.

Krajnji rok za podnošenje prijava je ponedeljak, 31.jul 2017. godine.

Za vise informacija posetite:  www.creativeclimateleadership.com/apply

Prethodno održani kurs, u martu ove godine, omogućio je da 25 kreativnih i kulturnih profesionalaca, sa svih strana sveta, stave svoje lidersvo kao prioritet u borbi protiv klimatiskih promena.

Ako imate više pitanja, kontaktirajte nas, ili pogledajte:

http://www.creativeclimateleadership.com/faqs/

EXIT fondacija, kao profilisana organizacija društveno odgovoronog delovanja jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi EXIT, aktivno promoviše značaj održivog razvoja i ekološke svesti u ovom delu Evrope, a u tome ima punu podršku i pomoć Julie’s Bicycle – globalne dobrotvorne organizacije iz Velike Britanije, PiNA – organizacije za društveni razvoj iz Slovenije, On The Move – belgijskom mrežom koja promoviše kulturnu mobilnost, francuskom organizacijom COAL koja promoviše umetnost i održivi razvoj, Ars Baltica – nemačkom organizacijom za podršku kulturne saradnje u Baltičkom regionu i šire.